Najveći preokret od '02, Pop prvi put ispustio +25

Trener San Antonio Sparsa Greg Popović izgubio je prvi put u karijeri utakmicu u kojoj je njegov tim imao 25 poena prednosti.

Izvor: AK

Ponedeljak, 15.05.2017.

08:58

Najveći preokret od '02, Pop prvi put ispustio +25
Foto: Getty images

Sparsi su vodili 46:21 u prvom poluvremenu protiv Golden Stejt Voriorsa, sa sedam minuta pre kraja trećeg kvartala su imali 78:55.

Međutim, sve se preokrenulo posle povrede Kavaja Lenarda, Voriorsi prave seriju 18:0 za povratak u meč, a onda u završnici trojkama Durenta i Karija preokreću na 113:111.

"Mislite da se tim potresao zbog povrede Lenarda? Primetili ste to?", sarkastično je u svom stilu reagovao Popović uposle utakmice.

Ovo je ujedno i najveći preokret u finalu konferencije u poslednjih 15 godina. Boston Seltiksi su 2002. uspeli da nadoknade 26 poena deficita protiv Nju Džerzi Netsa u trećoj utakmici finala Istoka.

"Savršena prva utakmica. Dobiješ udarac u usta, a pobediš", slikovito je opisao pobedu Voriorsa krilni igrač "ratnika" Drejmond Grin.

Sparsi su dominirali u prvom poluvremenu, pre svega u reketu preko Lenarda i Lamarkusa Oldridža, a razliku su povećavali najviše zahvaljujući sjajnoj igri u reketu (34:12 poeni u prvom poluvremenu iz reketa).

"Bili smo previše opušteni. Umesto da preuzmemo utakmicu dozvolili smo da je zamalo izgubimo. To se dešava ponekad, ali ne sme u finalu Zapada", rekao je Kevin Durent.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: