Denver gradi tim na Jokićevom minimalcu

Minimalna plata Nikole Jokića pomoći će Denver Nagetsima da narednog leta dovedu kvalitetna pojačanja i budu konkurentni u borbi za plej-of NBA lige.

Izvor: B92

Petak, 12.05.2017.

10:45

Denver gradi tim na Jokićevom minimalcu
Foto: Getty images

Mesto sa kog je Nikola Jokić biran na draftu nije mu omogućilo unosan ugovor za NBA uslove jer je malo ko očekivao da će 41. pik biti važan šraf u ekipi.

To bi moglo da se promeni narednim parafom, ali do tada će mlada nada Denvera imati ulogu franšiznog igrača koji u timu prima najmanje novca za svoje igre.

Jokić će u Denveru primati 1.417.000 dolara naredne sezone prema podacima sa koje ima Basketball refference. Iznad njega je ruki Malik Bizli sa 1.700.000 dolara, a svi ostali igrači primaju više od dva miliona zelenih novčanica po sezoni.

Najplaćeniji je Danilo Galinari koji će bez ikakvih dodataka u sezoni 2017/2018 imati 16.100.000 dolara. Iza njega je Kenet Farid sa 12.900.000 i Vilson Čendler sa 12 miliona dolara.

Kada se saberu plate igrača koje Denver planira da zadrži i tome doda plaćanje 13. pika na draftu ove godine, Nagetsi će i dalje imati 11,3 miliona dolara da potroše za pojačanja na početku "prelaznog roka" u NBA.

Na taj način i mala plata Nikole Jokića timu daje fleksibilnost u traženju pojačanja bez otpuštanja ijednog igrača. Međutim, u slučaju da se traže ol star igrači ili kvalitetna pojačanja, promene u Nagetsima će svakako morati da se dese.

Više u temi Denver gradi tim na Jokićevom minimalcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: