Blažo udario na Partizan: Prelazi, premije, pozivi

Sportski direktor Crvene zvezde Blažo Raosavljević rekao je da je njegova ostavka "moralni čin" i žestoko je optužio Partizan za neregularnosti.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.05.2017.

13:46

Blažo udario na Partizan: Prelazi, premije, pozivi
Foto: Starsport

"Odlučio sam da podnesem ostavku, to je moralni čin. Da li će biti usvojena, ne znam. Ja sam zaposlen u klubu i vojnik sam Zvezde, jer sam na ‘Marakani’ prohodao. Ipak, kada je Miodrag Božović odlučio da ode sa mesta trenera smatrao sam da ne treba sva odgovornost da padne na njega. Radili smo zajedno, pobeđivali zajedno, osvojili titulu zajedno i smatram da treba i ovu odgovornost da podelimo", rekao je Raosavljević agenciji Beta.

Zvezda je proteklog vikenda izgubila u gostima od Voždovca, posle čega je pala na drugo mesto tabele, tri kola pre kraja. To je bio drugi uzastopni poraz aktuelnog šampiona, nakon čega je trener Božović podneo ostavku.

"U Zvezdi je takva situacija da posle pet poraza za dve godine moraju da se menjaju stvari. Božović to nije zaslužio. Ali, svestan sam da su u sve to mnogi upleli prste. Taj zulum je teško trpeti. Pa pogledajte samo koliko su neki kukali kako je prvenstvo neregularno, a onda se ućutali odjednom. Sad je sve dobro? Sramota! Služe se najprljavijim trikovima sve vreme i odjednom je med i mleko, a oni su ti koji se bave prljavim stvarima sa klubovima, a koliko čujem i igračima", rekao je Raosavljević.
Foto: Starsport
On je kazao da je "najbolji primer" takvih radnji utakmica Zvezde protiv Voždovca.

"Svi znaju da je (Voždovac) premiran, bilo je i u medijima, kažu 30.000 evra. Sad ja pitam, kako će oni igrati ovog vikenda ako su prošlog dobili novac od Partizana? U redu je premiranje, ali da se premiraju klubovi sa kojima igrate naredno kolo je skoro pa nameštanje. Tako možete protiv svakoga da ih premirate. I gde je sada etička komisija da se oglasi? Kako to da nikome nije čudno što su treneri Partizanovih rivala morali da podnose ostavke dan pre mečeva sa njima? To je uradio trener Vojvodine, ali i Novog Pazara i to legenda komšija Nebojša Vučićević. Imamo saznanja da su zvali i neke igrače drugih klubova, pa neka nadležni to ispitaju", rekao je Raosavljević.

Aktuelni Zvezdin funkcioner izneo je još optužbi na račun crno-belih.

"Partizan je igrao tri takozvana prelaza, kada je gubio na poluvremenu, a potom pobeđivao u nizu, a često su u te preokrete bili uključeni penali i crveni kartoni, ali to izgleda nije interesantno. Njihovim rivalima je dosuđeno devet crvenih kartona i sedam penala. Njihovih 30 i više utakmica bez poraza nisu nikome čudni, samo su naši penali bili".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

112 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: