Đurđević: Nije faul, nego možda moj najlepši gol

Fudbaler Partizana Uroš Đurđević smatra da mu je pobedonosni gol protiv Vojvodine u revanšu polufinala Kupa možda i najlepši u karijeri.

Izvor: B92

Sreda, 10.05.2017.

23:48

Đurđević: Nije faul, nego možda moj najlepši gol
Foto: StarSport

Najbolji strelac crno-belih je levom spoljnom zakucao loptu pod prečku "lala" u 44. minutu, za plasman Partizana u finale.

"Još jedna utakmica u nizu, težak je raspored, ali stižemo da se oporavljamo. Odigrali smo dobro celu utakmicu, gol je došao u pravom trenutku za mene i celu ekipu, pred kraj prvog poluvremena. U drugom delu smo imali mnogo šansi, ali najvažnije je da smo prošli u finale i ispunili cilj. Mogli smo i ranije da pobedimo, (Marko) Janković je imao odličnu priliku, a u drugom delu su se ređale šanse jedna za drugom, ali je i ovaj jedan gol bio dovoljan za prolaz u finale", rekao je Đurđević.

Fudbaleri Vojvodine protestovali su kod sudije Milorada Mažića pošto su smatrali da je Đurđević napravio prekršaj pre nego što je postigao gol. "Mislim da nije bio prekršaj, videću na snimku. Ako je Mažić prosudio da nije bio, onda nije bio. To je možda najlepši gol u mojoj karijeri. Kada sam šutnuo loptu video sam je skroz van gola i odjednom je pala tačno tamo gde se spajaju prečka i stativa", naveo je Đurđević.

Partizan ima šanse da osvoji "duplu krunu", pošto tri kola pre kraja prvenstva ima tri boda više od "večitog" rivala.

"Došli smo u situaciju da se mi sada pitamo, za to smo radili cele godine, za 'duplu krunu', to nam je bio jedini cilj. Sada smo na dobrom putu, imamo još osam dana, a najvažnija je utakmica protiv Voždovca u prvenstvu", naveo je napadač crno-belih.

On je dodao da je atmosfera na stadionu u Humskoj bila fenomenalna i da se nada da će biti publike i za utakmicu u subotu, odnosno da klub neće biti kažnjen.

"O finalu još ne razmišljam, daleko je to, ima vremena", rekao je Đurđević.

Fudbaler Partizana Bojan Ostojić rekao je da je najvažnije da je ekipa prošla u finale Kupa.

"Dobro smo ušli u utakmicu, kontrolisali svih 90 minuta. Postigli smo gol na vreme i otišli na odmor malo rastrećeno, ali morali smo da se pazimo jer smo znali da je Vojvodina kvalitetan protivnik i da ima dobre igrače. U poslednjih pola sata se nešto poremetilo u našoj igri, nismo baš stajali kako treba, ali najvažnije je da smo prošli u finale", naveo je defanzivac crno-belih.

Upitan o teškom rasporedu, pošto se utakmice igraju sredom i subotom, Ostojić je rekao da nema opravdanja.

"Nema opravdanja, nema umora, moramo da nastavimo ovako da igramo i da pobedjujemo. Umora će biti, znamo gde smo i svesni smo toga", dodao je Ostojić.

On je rekao i da ne razmišlja o finalu Kupa, već samo o narednoj prvenstvenoj utakmici sa Voždovcem i zahvalio je navijačima na podršci i pozvao ih da isto učine u subotu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: