Barsa proradila u drugom delu, dva gola Suaresa

Barselona je pobedom nad gradskim rivalom Espanjolom od 3:0 nastavila trku sa "Kraljevskim klubom" za titulu prvaka Španije.

Izvor: M.LJ.

Subota, 29.04.2017.

23:07

Barsa proradila u drugom delu, dva gola Suaresa
Getty images

Espanjolu je presudilo nekoliko propusta koje su gradski rivali iskoristili, a Suarez se posle takvih propusta dva puta upisao u strelce. Nejmar se posle suspenzije vratio na teren.

Real je prethodno pobedio Valensiju sa 2:1 pa je Barselona morala da savlada Espanjol po svaku cenu da bi mogla da spasi sezonu i osvoji domaću titulu nakon ispadanja iz Lige šampiona.

Nije krenulo baš najbolje po tim Luisa Enrikea jer je prvu stopostotnu priliku imao Espanjol u 5. minutu meča, ali su do poluvremena mreže mirovale. Na početku drugog poluvremena, u 49. minutu Luis Suares koristi "poklon", jedan loš pas igrača Espanjola na semaforu je 1:0 za Barselonu.

Barsa je od tog trenutka nastavila da napada i pritiska zadnju liniju gradskog rivala. Na drugi gol se čekalo do 76. minuta i dobrog prodora Mesija po sredini. Mesi je servirao loptu Rakitiću koji iz šesnaesterca šalje loptu u desni ugao Lopesovog gola za 2:0.

Tačku na meč stavlja Suares drugim golom na utakmici u 87. minutu. Mesi je povukao još jedan dobar napad, centrirao, odbrana Espanjola je drugi put ozbiljno kiksirala, a Suares je to iskoristio i postavio konačan rezultat utakmice.

Barselona i Real sada imaju po 81 bod, s tim što je Barselona trenutno prva na tabeli. Katalonci su minulog vikenda pobedili najvećeg rivala u El Klasiku sa 3:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: