Beker: Novakov balon pukao, ostao je bez vazduha

Boris Beker, nekadašnji trener Novaka Đokovića, izjavio je da se mnogo toga promenilo u životu njegovog nekadašnjeg pulena u poslednjih godinu dana.

Izvor: ÐN

Četvrtak, 27.04.2017.

08:45

Beker: Novakov balon pukao, ostao je bez vazduha
Photo by Boris Streubel/Getty Images For European Athletics

Beker je istakao da se Đoković “izduvao” posle osvajanja Otvorenog prvenstva Francuske i da od tada ima mentalnu barijeru kako da se vrati na prepoznatljiv nivo.

“Ne možete izgubiti servis ili forhend tokom noći, problem je psihičke prirode. Mnogo toga se promenilo od osvajanja Rolan Garosa prošle godine. To mu je bio životni san, balon je pukao, Novak je ostao bez vazduha i još ga nije povratio”, rekao je Beker.

Nemac, koji je bio u timu Srbina više od tri godine, kaže da su se u međuvremenu pojavile i druge teškoće.

“Svlačionica ne spava – vidite slabosti kod najboljeg na svetu i želite njegov skalp. Čitaju mu govor tela, a drugi problem jeste što počinju pametnije da igraju protiv njega. Kada dominirate toliko dugo i osvajate brojne titule, situacija će se u jednom trenutku sigurno preokrenuti. I dalje ima 29 godina i vremena da okrene brod u pravom smeru, ali to mora da učini vrlo brzo”.

On se potom ponovo osvrnuo na sjajan početak sezone Rodžera Federera.

“Počeo je sezonu osvajanjem Australijan opena, Majamija i Indijan Velsa, ali me nije iznenadio jer je najboljih u istoriji tenisa i jedan od najvećih sportista svih vremena”, zaključio je Beker.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: