Denver pravi supertim – Jokić, Pol, Džordž, Milsep

Den Faval, novinar portala 'Bleacher Report', bavio se mogućim nastankom nekoliko 'NBA supertimova' u skorijoj budućnosti.

Izvor:

Utorak, 25.04.2017.

14:30

Denver pravi supertim – Jokić, Pol, Džordž, Milsep
Getty Images

Faval je u obzir uzeo sve faktore, od trenutnog igračkog kadra, potencijala onih najmlađih igrača, pa sve do mesta u seleri kepu i mogućnostima za trejdove.

'Supertimovi' i nisu toliko česta pojava u najjačoj ligi sveta, a nisu uvek i uspešni – ako se izuzmu šampionske generacije Čikago Bulsa sa Majklom Džordanom, Skotijem Pipenom i ostalima, Majami Hita sa Lebronom Džejmsom, Dvejnom Vejdom i Krisom Bošom, odnosno Boston Seltiksa sa Kevinom Garnetom, Polom Pirsom i Rejom Alenom.

S druge strane, tu su i dva neuspela eksperimenta Los Anđeles Lejkersa, najpre iz sezone 2003/2004 sa Šekilom O'Nilom, Gerijem Pejtonom, Kobijem Brajantom i Rikom Foksom, dok ništa slabiji nije bio ni roster sa Kobijem Brajantom, Pauom Gasolom, Dvajtom Haurdom i Stivom Nešom.

Na vrhu Denove liste, koju možete pronaći i na zvaničnim stranama NBA lige, jesu Boston Seltiksi, slede Toronto Reptorsi, onda i Denver Nagetsi našeg Nikole Jokića, a autor istu mogućnost vidi i u određenom scenariju za San Antonio Sparse, Majami Hit i Vašington Vizardse.

Nagetsi nude ono što malo njih može

Getty Images
Ogroman prostor u seleri kepu i nepregledan broj mogućnosti prilikom trejdova svakako idu u korist priče oko Denver Nagetsa, ali je Nikola Jokić prava stvar. On je superstar u nastajanju – neko ko im može poslužiti da privuku slobodne agente i angažuju neke od zvezda.

Ipak, Jokić nije produžio vremenski period u kom Nagetsi mogu da manevrišu – stvorio ga je i oni su toga svesni. Poslednjeg dana trejd 'deadlinea' pokušali su da naprave monstruozan trejd i dovedu Pola Džordža iz Indijana Pejsersa. Ništa se nije dogodilo, očigledno, pre svega je je Džord smatrao da nije moguće proći do finala sa Nagetsima pored Golden Stejt Voriorsa i San Antonio Sparsa.

Upravo zbog toga je prostor u seleri kepu važan, pa će Nagetsi predsojećeg leta imati veliku fleksibilnost u poteri za NBA talentima. Ukoliko Danilo Galinari odluči da izađe iz poslednje godine ugovora, kao što se i očekuje, to Denveru ostavlja još 22,6 miliona, ili 34 miliona dolara ukupno.

Pri tom, tu su i situacije sa Mejsonom Plamlijem (5,8 miliona), odnosno veteranom Majkom Milerom, koje bi mogle da ih preko 35 miliona slobodnog prostora.
Ukoliko tako i bude, na šta sve takođe ukazuje, moći će da potpišu bilo kog slobodnog agenta sa maksimalnim ugovorom, pa i ne poput Kajla Laurija, Pola Milsepa i Krisa Pola, koji će biti u mogućnosti da potpišu ugovore koji im u prvoj sezoni daju više od 35 odsto od ukupne sume – oko 35,4 miliona.

Iako Kolorado nije mesto u koje slobodni agenti rado dolaze to zaista neće biti važno, pošto će svega nekolicina timova imati mogućnost da ponudi maksimalne ugovore. Shodno tome, Nagetsi postaju legitimna opcija u nedostatku drugih.

Imajući u vidu imena Milsepa ili Pola, oni i pored toga imaju još gomilu materijala za 'blokbaster' trejd – Malik Bizli, Haun Ernangomes, Emanuel Mudiaj, Džamal Marej, kao i pika prve runde sa predstojećeg drafta. Tu je i Vil Barton kome ističe ugovor, a učinak mu je i te kako dobar, kao i Geri Heris, Vilson Čendler i Kenet Farid.

Pojedina imena od svih pobrojanih stavljaju Denver Nagetse u poziciju da razgovaraju o angažovanju Džimija Batlera, Pola Džorda ili bilo kod drugog NBA superstara. U tom scenariju, mogli bismo da vidimo Nikolu Jokića na terenu zajedno sa Krisom Polom, Seržom Ibakom, Polom Milsepom, Blejkom Grifinom....

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: