Klop: Bio sam prestrašen

Dva dana nakon terorističkog napada u Dortmundu u kom je povređen igrač Borusije Mark Bartra, ne prestaju da stižu poruke podrške ali zabrinutosti.

Izvor:

Četvrtak, 13.04.2017.

16:53

Klop: Bio sam prestrašen
Foto: Getty images

Oglasio se miljenik navijača sa "Vestfalena" Jirgen Klop, nekadašnji trener ovog kluba, a sada menadžer Liverpula.

"Pre svega, šta god da ja kažem o ovom slučaju nije toliko važno, ali kao što vidite ovo mi sve veoma teško pada. Nisam ne znam koliko sam puta bio u hotelu sa svojim timom u Dortmundu, znam tačno taj put, tačno mesto gde se to dogodilo, mnogo mojih prijatelja bilo je u tom autobusu", rekao je vidno potreseni Nemac.

Klop koji je ostao u prijateljskim odnosima sa mnogim igračima i osobljem bivšeg kluba, bio je na putu kada je obavešten šta se dešava u Dortmundu.

"Čuo sam za incident kada sam se vraćao svojoj kući u Melvudu, rekli su mi za autobus i odmah sam pokušao da doznam šta se tačno dogodilo, bio sam prestrašen. U prvom momentu mi je bilo lakše kada sam čuo da nije tako opsano, a onda kako su pristizale informacije bilo je sve ozbiljnije", rekao je Klop.

O samoj utakmici nije želeo previše da govori, s obzirom da je ona bila u sasvim drugom planu.

"Video sam šok na licima i u očima svojih biviš igrača kada su izlazili na teren, bilo mi je veoma teško. Biće im potrebno vreme da se izbore sa tim na pravi način. Gledao sam utakmicu i bio sam veoma ponosan na Borusiju, kako su se nosili sa svime i kakvu su atmosferu napravili. Meč nije bio toliko važan, ali su dali sve od sebe", komentarisao je dvostruki osvajač Bundeslige sa "Milionerima".

Veliku prašinu podigla je i odluka UEFA da se meč odigra samo dan nakon bombaškog napada, a Klop razume i jednu i drugu stranu.

"Razumem i jedne i druge, teško je naći termin u ovako zgusnutom rasporedu. Takođe sam siguran da su ljudi koji su odlučivali o terminu meča bili u tom autobusu, ne bi igrali tu utakmicu. Ali kada niste u autobusu ne možete da shvatite kako su se zaista osećali ti ljudi", izjavio je Nemac.

Menadžer kluba sa Enfilda rekao je da svi moraju da se skoncentišu na svoje obaveze, da ne dozvole da ih ovo poremeti i drži u strahu.

"Brinemo za njih, mislimo o njima ali moramo da nastavimo dalje", zaključio je Klop.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: