NBA plej-of: MVP vs MVP

Ekipe Hjuston Roketsa i Oklahoma Siti Tandera sastaće se u prvom kolu plej-ofa NBA lige.

Izvor: PT

Nedelja, 09.04.2017.

14:41

NBA plej-of: MVP vs MVP

Pobedom Los Anđeles Klipersa nad San Antonio Sparsima 98:87, ekipa Oklahome završiće na šestoj poziciji na kraju ligaškog dela lige, s obzirom da ne može ni gore ni dole.

Tanderi su time zakazali duel u plej-ofu sa Hjustonom koji je ranije obezbedio treću poziciju. Sve oči biće uprte u dvojicu košarkaša koji su obeležili dosadašnji deo sezone, Rasela Vestbruka i Džejmsa Hardena.

Kada pogledate statistiku, ne morate da pratite košarku da biste zaključili da su njih dvojica glavni kandidati za najkorisnijeg igrača sezone.

Statistika u velikom broju slučajeva može da zavara ali u ovoga puta sve je jasno kao dan. Vestbruk je u prošloj utakmici protiv Finiksa uspeo ono što nije pošlo za rukom NBA igraču 56 godina unazad.

U porazu od Finiksa, "Ras" je postao prvi igrač od Oskara Robertsona i sezone 1961/1962., koji će prosečno beležiti 30 poena, 10 skokova i 10 asistencija tokom čitavog dela sezone.

Pored tog rekorda, Vestbruk bi mogao već večeras protiv Denvera da prestigne Robertsona po broju ostvarenih trilpl-dablova u sezoni, trenutno je na 41. Sa druge strane imamo Hardena, koji sa velikom lakoćom igra tokom ove godine, a glavni razlog za to je trener Hjustona Majk D'Antoni.

Američki stručnjak italijanskog porekla, dao je Hardenu svu slobodu ovog sveta, na šta je ovaj odgovorio neverovatnom igrom, pa je sada Hjuston jedan od glavnih kandidata da se suprostavi super timu iz Ouklanda.

Džejms je najbolji asistent lige sa 11.3 uspešna dodavanja, dok je drugi strelac sa 29.2 poena, odmah iza Vestbruka. Kada je reč o tripl-dablovima, Harden je takođe impresivan sa čak 20 ostvarenih.

Nema sumnje da ćemo gledati neverovatnu seriju, s'tim što je prednost svakako na strani Hjustona, koji uz Hardena imaju mnoštvo drugih oružja, u vidu Rajana Andersona, Trevora Arize, Erika Gordona, Lua Vilijamsa i drugih.

Kod Oklahome pored Vestbruka najviše se očekuje od Viktora Oladipa, Enesa Kantera, Stiva Adamsa i Andrea Robersona koji će imati zadatak da zaustavi Džejmsa Hardena.

Ekipe su se ove godine sastajale četiri puta, a Hjuston je slavio u tri duela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: