EL: Efes overio Top 8

Košarkaši Anadolu Efesa overili su plasman u Top 8 fazu Evrolige pobedom nad Olimpijakosom u 29. kolu.

Izvor: ÐN

Četvrtak, 30.03.2017.

20:42

EL: Efes overio Top 8
Photo by Aykut Akici/EB via Getty Images

Efes je na svom terenu savladao grčku ekipu rezultatom 77:69 i došao do 17. trijumfa u najjačem evropskom takmičenju.

Turski tim je preuzeo kontrolu već posle prvih deset minuta koje je dobio 22:15, posle čega je uspevao da zadrži prednost. Olimpijakos se primakao na početku treće deonice, ali su igrači Velimira Perasovića odbili napad i priveli susret kraju.

Najefikasniji je bio Tomas Ertel sa 18 poena i 5 asistencija, dok su Brajan Danston, Pol Brendon i Tejlor Hanikat postigli po 11, a spomenuti Hanikat je imao i 11 skokova.

U redovima ’crveno-belih’ istakao se Jorgos Printezis sa 16 poena i 9 uhvaćenih lopti, ali je osim njega jedini dvocifreni bio Vasilis Spanulis koji je upisao dabl-dabk (11p i 10as).

Posle ovog trijumfa Efes se popeo na šestu poziciju sa skorom 17-12, dok je Olimpijakos ostao na trećoj poziciji sa 19 pobeda i 10 poraza.

Od 19 časova igraju Bamber – Darušafaka, a ukoliko Nemci pobede, Crvena zvezda će se plasirati među osam najboljih u Evropi.
Screenshot (euroleague.net)
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: