Majami: Fonjini šokirao Nišikorija. Nadal lako

Fabio Fonjini napravio je iznenađenje u četvrtini finala Mastersa u Majamiju eliminisavši trećeg nosioca Keija Nišikorija – 6:4, 6:2.

Izvor:

Četvrtak, 30.03.2017.

08:43

Majami: Fonjini šokirao Nišikorija. Nadal lako
Getty Images

U drugom susretu odigranom prethodne večeri, Španac Rafael Nadal bez većih problema izbacio je domaćeg predstavnika Džeka Soka, takođe u dva seta – 6.2, 6:3.

Duel Italijana i Japanca trajao je nešto više od jednog časa, 69 minuta, a neizvesnosti je bilo samo u prvom setu.

Fonjini je prvi stigao do brejk, za vođstvo od 3:1, i potom došao u priliku da svojim servisima potvrdi vođstvo. Međutim, odigrao je očajan gem, Nišikori je iskoristio drugu od tri vezane brejk lopte, ali je onda on propustio priliku da se u potpunosti vrati u prvi set.

Četrdeseti igrač sveta nastavio je u istom ritmu, nošen pozitivnim ishodom prvog dela susreta, pa je i drugi set otvorio oduzetim servisom rivalu.

Ovoga puta je bez većih problema sačuvao stečenu prednost i sa nova dva brejka potvrdio najbolji rezultat sezone.

Upravo će se Nadal i Fonjini boriti za veliko finale, dok su preostala dva susreta četvrtine finala na programu u četvrtak – najpre će Rodžer Federer igrati protiv Tomaša Berdiha, a posle njih će na teren Aleksander Zverev i Nik Kirjos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: