Hamiltonov bolid problematičan, Botasov odličan

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je na startu trke za Veliku nagradu Australije imao problema sa bolidom.

Izvor: ÐN

Nedelja, 26.03.2017.

14:14

Hamiltonov bolid problematičan, Botasov odličan
Photo by Mark Thompson/Getty Images

Na prvoj trci u sezoni Hamilton je završio na drugoj poziciji iza Sebastijana Fetela, uprkos tome što je imao pol na startu.

Odlučujući trenutak na stazi “Albert park” bila je taktička greška Mercedesa – Engleza su pozvali mnogo ranije od ostalih vozača u boks kako bi promenio pneumatike, ali kada se vratio na stazu, našao se zaglavljen iza Maksa Ferstapena.

"Čestitam Ferarija i Fetelu na pobedi. Imao sam dosta problema s prijanjanjem bolida na početku i zato sam morao u boks ranije. On je to iskoristio i još jednom mu čestitam. Lepo je videti vas sve ponovo, drago mi je što je sezona počela", rekao je Hamilton.

Njegov timski kolega Valteri Botas, koji je zauzeo treće mesto, srećan je zbog debija u Mercedesu.

"Sve je bilo dobro, bolid je bio odličan i zaista sam srećan zbog prvog nastupa u Mercedesu. Crveni bolid (Ferari) je danas bio prebrz za nas", rekao je Botas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: