Trener Bajera: Borićemo se do kraja u Madridu

Trener Bajer Leverkuzena Tajfun Korkut rekao je da će se njegova ekipa do kraja boriti za prolaz u četvrtfinale Lige šampiona.

Izvor: B92

Utorak, 14.03.2017.

16:06

Trener Bajera: Borićemo se do kraja u Madridu
Getty Images

Njegova ekipa nema previše šansi u revanšu u Madridu u sredu (20.45), posle poraza od 4:2 u prvoj utakmici osmine finala protiv Atletiko Madrida.

"Jasno je da nam takav rezultat otežava posao da napredujemo u takmičenju, ali u poslednjih nekoliko dana videli smo šta sve može da se dogodi u fudbalu. Ne idemo u Madrid stavom da smo već eliminisani, idemo tamo da se borimo do samog kraja", rekao je Korkut za špansku Marku.

Korkut je mislio na neverovatan rezultat Barselone od prošle nedelje, koja je prvu utakmicu protiv Pari Sen Žermena u Parizu izgubila sa 0:4, a revanš na svom stadionu dobila je sa 6:1 i prošla u četvrtfinale.

Nijedna ekipa pre toga nije uspela da nadoknadi četiri gola zaostatka otkako je uveden sadašnji format Lige šampiona u sezoni 1992/1993. Bajeru će otežati posao i rezultati Atletika, koji je izgubio samo dva puta u poslednje 33 utakmice u evropskim takmičenjima na domaćem terenu.

"Svi znamo koliku podršku navijači pružaju Atletiku. To sam iskusio dok sam igrao za Real Sosijedad (u sezoni 2002/2003). Sećam se da smo tada pobedili sa 2:1, a ja sam postigao gol", rekao je Korkut.

Korkut je prošle nedelje postavljen za trenera Bajera, pošto je otpušten Roger Šmit zbog najlošijeg starta kluba u Bundesligi u poslednjih 14 godina.

Bajer je izgubio tri uzastopne utakmice, a pet od poslednjih sedam pre nego što je Korkut preuzeo ekipu i osvojio bod protiv Verdera (1:1) za vikend.

Bajer nije prošao u četvrtfinale Lige šampiona otkako je izgubio od Real Madrida u finalu 2002. godine. Atletiko će pokušati da se plasira u četvrtfinale četvrtu godinu uzastopno. Ekipa Dijega Simeonea je 2014. i 2016. godine izgubila u finalu Lige šampiona od gradskog rivala Reala.

"Ostvarili smo vrlo dobar rezultat u prvoj utakmici, ali to nam ništa ne garantuje. Moramo da damo sve od sebe u revanšu", rekao je fudbaler Atletika Koke.

Takođe, u sredu uveče igra se još jedna revanš utakmica osmine finala, izmedju Monaka i Mančester sitija. U prvoj utakmici u Engleskoj Siti je pobedio sa 5:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: