Novak: Nemam luksuz da polako počnem turnir

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je da nema luksuz da u Indijan Velsu sporije uđe u turnir zbog teškog žreba.

Izvor: ÐN

Ponedeljak, 13.03.2017.

08:19

Novak: Nemam luksuz da polako počnem turnir
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Đoković je na startu prvog Mastersa sezone bio slobodan, a u drugom je uz određene probleme savladao Kajla Edmunda sa 6:4, 7:6 (7-5).

"Igrao sam veoma dobro u prvom setu, a u drugom je bilo uspona i padova. Svaka čast Kajlu koji je odigrao veoma agresivno i rizikovao na terenu. Pravio je mnogo vinera na početku i sredinom drugog seta. Nije bilo mnogo toga lošeg što sam uradio, promašio sam nekoliko forhenda, ali osim toga, bio je ovo dobar meč. Odličan test i tenis koji smo prikazali je bio dobar. Zadovoljan sam ukupnom partijom", rekao je Đoković.

Drugog igrača na ATP listi sada očekuje derbi protiv dobrog prijatelja Huana Martina del Potra.

"Nemam taj luksuz da idem polako na ovom turniru, sada igram protiv Del Potra. Moram da pružim sve od sebe jer je to potrebno da biste ga pobedili".

Njih dvojica su do sada odigrali 16. međusobnih duela, Novak vodi 12-4 u pobedama, a poslednju je ostvario pre desetak dana u Akapulku, kada je bio veoma blizu poraza.

"Definitivno nije žreb kakav želite da imate na početku turnira, ali tako je kako je. Igrali smo u Akapulku, bio je veoma neizvestan meč, sve se svelo na nekoliko poslednjih poena. Ne očekujem ništa manje sada, biće izjednačeno i moraću da dam sve od sebe", zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: