FOTO: Crvena zvezda proslavila 72. rođendan

Pre 72 godine, 4. marta 1945. godine osnovano je Sportsko društvo Crvena zvezda.

Izvor:

Subota, 04.03.2017.

15:05

FOTO: Crvena zvezda proslavila 72. rođendan
sd-crvenazvezda.net

Sedamdeset i dve godine kasnije proslavljeni sportisti, legende Crvene zvezde, rukovodioci, sadašnji prvotimci, buduće zvezde okupili su se u Medija centru FK Crvena zvezda na obeležavanju još jednog rođendana.

Na početku proslave prisutne zvanice pozdravio je Ivan Todorov, predsednik Upravnog odbora SD Crvena zvezda.

Na obeleževanju 72 godišnjice po 52. put su izabrani najbolji sportisti i klubovi SD Crvena zvezda.

Krenulo se od najmlađih, pa je za najboljeg pionira nagradu primio veslač Petar Šavrljuga od Dejana Stamatovića, člana UO SD Crvena zvezda. Za najbolju pionirku proglašena je teniserka Jelena Marjanović, a nagradu je primila od Gorana Golea, člana UO SD Crvena zvezda. Najbolji pionirski klub u protekloj godini bio je Ženski vaterpolo klub Crvena zvezda, nagradu u ime kluba primila je Jana Lujić, kapiten ekipe od dr Miodraga Lemajića, člana UO SD Crvena zvezda.

Najbolji kadet u prethodnoj godini bio je rukometaš Aleksa Tufegdžić koji je nagradu primio iz ruku Mirka Butulije, člana UO SD Crvena zvezda. Za najbolju kadetkinju Crvene zvezde proglašena je karatistkinja Ana Lukić koja je priznanje dobila od Draška Markovića, člana UO SD Crvena zvezda. Atletičari Crvene zvezde dobili su nagradu za najbolji kadetski klub. Nagradu je u ime kluba primio Nikola Kovačević iz ruku Anđelke Vukmirović-Radulović, člana UO SD Crvena zvezda.
sd-crvenazvezda.net
Kuglaš Bojan Kličarić dobio je priznanje za najboljeg juniora. Nagradu mu je uručio Goran Đaković, član UO SD Crvena zvezda. Najbolja juniorka Crvene zvezde u protekloj godini bila je odbojkašica Anastasija Sekulić. Priznanje je dobila od Ane Avramović, člana UO SD Crvena zvezda. Strelci Crvene zvezde dobitnici su nagrade za najbolji juniorski klub. U ime kluba priznanje je primio Ivan Savić, a nagradu je predao Nenad Peruničić, trener i legendarni rukometaš Crvene zvezde.

Za najboljeg trenera mladih proglašen je trener džudista Andrija Đurišić, nagradu je umesto Đurišića primio Vladan Gačić, generalni sekretar Džudo kluba Crvena zvezda iz ruku Ivan Bošnjaka, predsednika Skupštine DžK Crvena zvezda.

Najbolji mladi senior u protekloj godini bio je džudista Nemanja Majdov. Priznanje je primio od Stojana Vujka, predsednika UO DžK Crvena zvezda i člana UO SD Crvena zvezda. Košarkašica Snežana Bogićević proglašena je za najbolju mladu seniorku. Njoj je priznanje uručio Mirko Pavlović.

Specijalno priznanje SD Crvena zvezda pripalo je kik bokserima koji imaju kontinuitet u osvajanju medalja na najznačajnijim takmičenjima. U ime kluba nagradu je primio trener Nebojša Milošević, predsednik Kik boks kluba Crvena zvezda Delije od Igora Milojevića, generalnog sekretara SD Crvena zvezda.

Hokejaši Crvene zvezde osvojili su sve četiri titule u mlađim kategorijama, zbog čega im je dodeljeno specijalno priznanje za ostvarene rezultate. Nagradu je primio trener Jovica Rus od Zorana Avramovića, direktora Crvena zvezda marketinga.
sd-crvenazvezda.net
Specijalno priznanje SD Crvena zvezda pripalo je i BRK Crvena zvezda. Kapiten ragbista Aleksandar Đorđević primio je nagradu od Viktora Jelenića, predsednika Vaterpolo kluba Crvena zvezda.

Na Evropskom klupskom šampionatu džudisti Crvene zvezde osvojili su vicešampionsku titulu, dok su posle dugo vremena osvojili i titulu šampiona Srbije. Specijalno priznanje u ime Džudo kluba Crvena zvezda primio je Ivan Bošnjak, predsednik Skupštine DžK Crvena zvezda iz ruku Miroslava Popovića, predsednika Saveta SD Crvena zvezda.

U želji da motiviše mlade fudbalere, trener Igor Savić je pred bitan duel obećao svojim igračima sledeće: "Ako danas date sve od sebe, bez obzira na krajnji rezultat, možete da tražite od mene šta god poželite.“ Dobili su nagradu „Crveno-belo srce“ koje im je uručio Vladimir Petrović – Pižon, četvrta Zvezdina zvezda.

U mesecima evroligaških čuda koje su režirali košarkaši Crvene zvezde, posebno mesto zauzele su zajedničke akcije kompanije „Idea“ i crveno-belih. Priznanje „Crveno-belo srce“ pripalo je Dušanu Milosavljeviću koje mu je uručio Igor Milojević, generalni sekretar SD Crvena zvezda.

Malo je onih koji nisu čuli za hrabru i mladu golmanku, članicu velike crveno-bele fudbalske porodice, Jovanu Leposavić. Ova četrnaestogodišnja devojčica je kao pobednik izašla iz najvažnije životne utakmice. Jovana je dobitnica priznanja „Crveno-belo srce“ koja je dobila iz ruku Nataše Kovačević, predsednice Ženskog košarkaškog kluba Crvena zvezda.
sd-crvenazvezda.net
Najbolji stručnjak u Sportskom društvu je Dejan Radonjić, trener crveno-belih košarkaša koji je predvodio ekipu do fascinantnih uspeha. Nagradu za najboljeg trenera Dejan Radonjić primio je od Dejana Savića.

Priznanje za poslovnog partnera godine pripala je kompaniji NIS Gazprom Neft. Nagradu je primio Evgenij Meteljev, direktor Direkcije za spoljne veze i odnose sa državnim organima u inostranstvu kompanije Gazprom, a priznanje je uručio Svetozar Mijailović, predsednik FK Crvena zvezda.

Zoran Slavnić, olimpijski šampion, legenda crveno-belih, proslavljeni reprezentativac dobitnik je nagrade za životno.

Dobtinik Nagrade za životno delo je i legendarni fudbaler i druga Zvezdina zvezda Dragoslav Šekularac. Nagradu popularnom Šekiju predao je prof. dr Petar Škundrić, predsednik Skupštine SD Crvena zvezda.

Nagrada za životno delo pripala je i Stanislavu Živkoviću, jednom od osnivača Mačevalačkog kluba Crvena zvezda. Živković je priznanje primio od Aleksandra Boričića, predsednika CEV.
sd-crvenazvezda.net
Posle toga usledile su nagrade najboljim seniorima u protekloj godini. Nagrada za najbolju sportistkinju dobila je džudistkinja Milica Nikolić. Priznanje je primila od dr Nebojše Čovića, predsednika KK Crvena zvezda.

Najbolji sportista Crvene zvezde u protekloj godini bio je košarkaš Stefan Jović. Nagradu je primio od Ivana Todorova, predsednika UO SD Crvena zvezda.

U protekloj godini za najbolji klub Sportskog društva Crvena zvezda proglašen je košarkaški klub. U ime kluba pehar je primio dr Nebojša Čović, predsednik Košarkaškog kluba, a pehar je uručio prof. dr Petar Škundrić, predsednik Skuštine SD Crvena zvezda.

Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda dr Nebojša Čović se zahvalio i čestitao rođendan svim zvezdašima.

Ceremoniju proslave rođendana Sportskog društva zatvorio je Škundrić i čestitao je 72. rođendan svim sportistima, trenerima, rukovodiocima, prijateljima i navijačima Crvene zvezde.

Uz zvuke himne Sportskog društva Crvena zvezda rođendansku tortu isekli su laureati, a usledilo je i zajedničko fotografisanje svih nagrađenih sportista i klubova SD Crvena zvezda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: