Ranijeri: Nažalost, moj san je umro

Bivši menadžer Lester Sitija Klaudio Ranijeri kaže da je zajedno sa otkazom koji je dobio umro i njegov san.

Izvor:

Petak, 24.02.2017.

18:51

Ranijeri: Nažalost, moj san je umro
Getty Images

Italijan je otpušten od strane čelnika kluba sa 'King Pauer' stadiona, svega devet meseci posle senzacionalnog osvajanja titule u Premijer ligi, prve u istoriji kluba.

Takođe, u svom prvom nastupu u Ligi šampiona, 'Lisice' imaju i aktivan rezultat posle prvog meča sa Seviljom u osmini finala elitnog takmičenja, pošto su u Andaluziji poražene 2:1, pa ih i minimalni trijumf u revanšu vodi među osam najboljih timova Evrope.

Lester igra neuporedivo lošije u aktuelnoj sezoni, na 13 mečeva do kraja Premijer lige ima samo bod više od ekipa koje se nalaze u zoni ispadanja, ali uprkos svemu reakcije njegovih kolega, kao i navijača širom sveta, govore da je uprava Sitija donela sramnu odluku.

Odluka je još više začuđujuća kada se zna da su vodeći ljudi kluba pre manje od mesec dana dali apsolutnu podršku italijanskom stručnjaku, što je i on često isticao u javnosti.

S druge strane, mediji spekulišu da su se igrači, od kojih je upravo 'Tinkerman' napravio svetske zvezde, pobunili protiv Ranijerija, na čelu sa golmanom Kasperom Šmajhelom i najboljim strelcem Džejmijem Vardijem, a FIFA trener godine se u međuvremenu oglasio saopštenjem za javnost:
Getty Images
"Juče je moj san umro. Posle euforije iz prošle sezone, kada smo krunisani šampionima Premijer lige, sve o čemu sam sanjao bilo je da ostanem u Lesteru, klubu koji neizmerno volim – zauvek. Nažalost, to neće biti slučaj.

Želeo bih da se zahvalim svojoj ženi Rosani i svim članovima moje porodice što mi nikada nisu uskratili podršku dok sam bio na klupi Lestera. Moja zahvalnost ide i za Paola i Andreu (pomoćnike, prim. aut) koji su me pratili na ovom čudesnom putovanju. Takođe, i Stivu Kutneru i Franku Granelu koji su mi omogućili da postanem šampion.


Ipak, najviše zahvalnosi dugujem Lester Sitiju. Avantura koju smo proživeli bila je neverovatna i žive će sa mnom zauvek. Hvala i vama, svim novinarima i medijima širom sveta, koji su nas pratili na našem putu i sa uživanjem prenosili najveću priču fudbalske istorije.

Iz dubine srca, još jednom hvala svima u klubu, igračima, osoblju i svima koji su bili deo onoga što smo postigli.

Ali, posebna zahvalnost ide navijačima. Primili ste me u svoja srca od prvog dana i zavoleli ste me. I ja vas volim. Niko nikada neće moći da nam oduzmu ono što smo zajedno postigli, a nadam se da svakog dana razmišljate o tome nasmejani, kao što to i ja činim.

Bilo je to vreme vreme prepuno divnih momenata i sreće koje nikada neću zaboraviti. Bilo mi je zadovoljstvo i čast da s vama budem šampion
".

Klaudio Ranijeri

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: