Rezervisti za pobedu Juvea, Vardi za nadu Lestera

Ekipa Juventusa slavila je protiv Porta 2:0 (0:0), dok je Sevilja pobedila Lester Siti 2:1 (1:0) u poslednjim prvim mečevima osmine finala Lige šampiona

Izvor:

Sreda, 22.02.2017.

20:40

Rezervisti za pobedu Juvea, Vardi za nadu Lestera
Getty Images

'Stara dama' se dugo mučila na 'Dragau', iako je od 27. minuta imala igrača više, jer je Aleks Teljes dobio dva žuta kartona u razmaku od 120 sekundi, ali je na kraju ipak uspela da upiše siguran trijumf pred revanš – zahvaljujući rezervistima.

Najpre je Marko Pjaca u 72. minutu napokon probio bedem domaćih, Hrvat je poslao loptu ka Dibali i nastavio trk, a ona mu se na kraju odbila od noge defanzivca Porta pre nego što je poslao u dalji donji ugao za vođstvo.

Samo dva minuta kasnije, odnosno sve 60 sekundi pošto je Dani Alves ušao u igru 'Stara dama' imala je dva pogotka prednosti. Aleks Sandro centrirao je sa levog boka, a iskusni Brazilac lepo primirio loptu grudima pre i zakucao je u mrežu iz polu voleja za konačan rezultat susreta.

S druge strane, 'Lisice' Klaudija Ranijerija mogu da budu zadovoljnije od Andalužana posle gostovanja na Ramon Sančes Pichuanu. Šampion Engleske bio je potpuno bezopasan tokom većeg dela meča, ali je na kraju izborio rezultat koji mu daje dobre šanse da se bori za četvrtinu finala elitnog takmičenja.
Getty Images
Domaći su bolju igru u prvih 45 minuta, kada je Lester uputio samo jedan šut ka njihovom golu, krunisali preko Pabla Sarabije u 25. minutu, posle centaršuta Eskudera, dok je deset minuta ranije Kasper Šmajhel zaustavio penal Hoakina Koree.

Tim rezutlatom otišlo se na odmor, iako je Sevilja još dva puta pogađala okvir gola gostiju, da bi Korea ispravio svoju grešku u 62. minutu, posle divnog prijema i asistencije Stevana Jovetića.

Međutim, posle prve prave akcije na meču, Siti je stigao do vrednog gola. Endi Grej i Danijel Drinkvoter odigrali su dupli pâs na levom boku, da bi vezista Lestera poslao loptu na peterac, odakle je Džejmi Vardi smešta u gol i donosi nadu svom timu da može da produži svoju evropsku bajku.

Mečevi odigrani u utorak doneli su nam pravi spektakl, pošto je Mančester Siti posle preokreta, u neverovatnom meču, porazio Monako 5:3, dok je Atletiko Madrid slavio protiv Bajera u Leverkuzenu – 4:2.

Dragao: Pjaca i Alves za miran san Juvea

Getty Images
U prvih pet minuta nije bilo uzbuđenja, Juventus se branio 'duboko', a prvi udarac ka golu gostiju uputio Brahimi. Domaćin je nastavio da igra izuzetno disciplinovano, ne dozvoljavajući rivali da uspostavi kontrolu i preuzme kontrolu ritma, dok je odbrana dobro reagovala posle kombinacije Paola Dibale i Marija Mandžukića.

Ipak, kako je duel sve više odmicao, 'Stara dama' je polako preuzimala posed lopte, počela je da kruži oko kaznenog Porta i da traži šansu za prolaz do mreže.

Juve je sve više pojačavao pritisak, a Porto se našao u velikom problemu zbog Aleksa Teljesa – koji je u razmaku od 120 sekundi dobio dva žuta kartona, pa je Nunjo Espirito Santo morao da reaguje i da umesto Andrea Silve uvede Lajuna.

Gosti su nastavili da pokušavaju, totalno koristeći činjenicu da imaju igrača više, ali se odbrana domaćina sa Ikerom Kasiljasom na čelu veoma dobro kretala. Međutim, malo je nedostajalo da Juventus ipak stigne do vođstsva u samom finišu, ali je pokušaj Dibale završio na stativi.

Drugih 45 minuta počelo je neočekivanom prilikom za Porto, a Ektor Erera šutirao je pored gola posle duge lopte Migela Lajuna. Iako je Juve nastavio da kontroliše stanje na terenu i dalje nije uspevao da ozbiljnije zapreti Kasiljasu.
Tanjug/AP
Delimično opasno bilo je posle pokušaja Samija Kedire sa ivice kaznenog, odnosno posle udarca Gonsala Iguaina šest minuta kasnije, ali su oba udarca završila pored gola.

Mučenje svog tima prekinuo je Masimilijano Alegri sa dve izmene, a upravo su momci koji su ušli na teren doneli veliku prednost gostima pred revanš.

Najpre je Marko Pjaca u 72. minutu napokon probio bedem domaćih, Hrvat je poslao loptu ka Dibali i nastavio trk, a ona mu se na kraju odbila od noge defanzivca Porta pre nego što je poslao u dalji donji ugao – 0:1.

Samo dva minuta kasnije, odnosno sve 60 sekundi pošto je Dani Alves ušao u igru 'Stara dama' imala je dva pogotka prednosti. Aleks Sandro centrirao je sa levog boka, a iskusni Brazilac lepo primirio loptu grudima pre i zakucao je u mrežu iz polu voleja – 0:2.

Mogao je Juve do kraja susreta da slavi i još ubedljivije, ali Kedijra nije imao sreće da na ovom susretu pogodi barem okvir gola protivnika.

Ramon Sančes Pichuan: Vardi za nadu Lestera

Getty Images
Miran početak obeležio je i duel na Ramon Sančes Pichuanu, Sevilja je doduše ubrzo preuzela kontrolu, ali je prvi udarac na susretu uputio bek gostiju Kristijan Fuhs, dosta neprecizno. Domaćin je ubrzo odgovorio pokušajem Stevana Jovetića, da bi već u 13. minutu imao savršenu priliku za vođstvo.

Robert Hut je loše reagovao, a Ves Morgan u nastavku akcije strušio Hoakina Koreu za penal. Mladi Argentinac oglušio se na najstarije fudbalsko 'pravilo', da jedanaesterac ne treba da izvodi igrač nad kojim je on napravljen, pa mu je Kasper Šmajhel zaustavio šut.

Sin bivšeg čuvara mreže Mančester Junajteda ponovo je bio u centru pažnje u 22. minutu, kada je dobrim postavljenjem sprečio Eskudera da ga savlada. Međutim, samo 180 sekundi kasnije domaćin je poveo.

Eskudero nije uspeo da upiše gol, ali jeste asistenciju. Odlično je pronašao Pabla Sarabiju na drugoj stativi, koji se 'sakrio' iza leđa Fuhsa, i od dalju stativu poslao loptu glavom u mrežu – 1:0.

Mogla je Sevlija nedugo potom i da duplira vođstvo, ali je Šmajhel uspeo da udarac Jovetića od prečke odbije u korner. Domaćin nije stajao, pa je novu šansu posle pola časa igre imao Vitolo. Do odlaska na odmor ponovo je neprecizan bio Vitolo, pa je Lester i mogao da bude zadovoljan rezutlatom koji je imao.
Getty Images
Drugo poluvreme počeo je kao i meč, nepreciznim pokušajem gostiju, sada je šutirao Ahmed Musa sa distance, takođe neprecizno. Sevilja je ponovo ubrzo preuzela kontrolu i bila blizu drugog gola.

Vitolo je uspeo da provuče loptu pored Šmajhela i prve stative, ali se ona od stative odbila van terena. U nastavku akcije neprecizan je bio i pokušaj Samira Nasrija.

Sevilja nije menjala pristup, pa je u 62. minutu duplirala prednost. Stevan Jovetić je divno primirio loptu na dvadesetak metara od gola gostiju i zatim nesebično proigrao Koreau koji šalje loptu iza Šmajhelovih leđa.

Delovalo je da 'Lisice' nemaju način da ugroze gol Sevilje, ali se sve promenilo u 73. minutu. Endi Grej i Danijel Drinkvoter odigrali su dupli pâs na levom boku, da bi vezista Lestera poslao loptu na peterac, odakle je Džejmi Vardi smešta u gol – 2:1.

Pokuašala je Sevilja do kraja susreta da povrati dva gola viška, a najbolju priliku za to propustio je Adil Rami posle kornera u 88. minutu, pogodivši prečku, pa je Lester sačuvao nadu da može da produži svoju evropsku bajku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: