Partizan se vratio iz -24, Andrić promašio prolaz!

Košarkaši Partizana završili su takmičenje u FIBA Ligi šampiona porazom od PAOK-a 82:78.

Izvor: mn

Sreda, 22.02.2017.

18:15

Partizan se vratio iz -24, Andrić promašio prolaz!
Starsport

U prvom susretu beogradski crno-beli su pobedili sa 76:74, posle veoma lošeg meča u dovrani Aleksandar Nikolić, uspeli su da se vrate iz minusa od 24 poena, ali nisu imali snage da potvrde prolaz.

Partizan je ko zna koji put ove sezone u Ligi šampiona igrao dramatičnu završnicu, u poslednjem napadu mogao je do produžetka ili prolaza dalje, ali je Andrić promašio odlučujuće poene.

Partizan je igrao loše tokom većeg dela meča i na kraju imao čak 22 izgubljene lopte. Nije bilo mnogo raspoloženih igrača u ekipi koju je sa klupe vodio Nenad Čanak. Pogođene su samo četiri trojke iz 19 pokušaja, dok je na drugoj strani upravo to bilo glavno oružje, PAOK je pogodio 12 trojki iz 32 šuta.

Veličković je ubacio 19 poena uz osam skokova, a susret je završio minut pre kraja zbog pet faulova. Po 11 poena zabeležili su Birčević, Andrić i Pot, Vrabac je imao osam, a jedan manje Luković.

PAOK je predvodio nezaustavljivi Mekfejden sa 26 poena, od toga je ubacio sedam trojki iz deset pokušaja, a zabeležio je i sedam asistencija.

Grčki tim je bolje počeo susret i brzo preuzeo kontrolu nad utakmicom pre svega velikim brojem pogođenih trojki. Partizan je odgovorio serijom 18:0 i prešao u vođstvo. Ipak, nije uspeo da održi prednost, pa je PAOK ponovo poveo, imao i 24 poena prednosti, a razlika je bila dvocifrena do pred sam kraj. Partizan se kasno probudio, ali uveo meč u dramatilčnu završnicu. Andrić je u poslednjem napadu mogao da donese prolaz ili produžetak svom timu, ali nije iskoristio napad.

U ovaj duel Partizan je ušao posle poraza u finalu Kupa Radivoja Koraća od Crvene zvezde u Nišu, a u ekipi zbog bolesti nisu bili Hečer, Marinković i Koprivica, a na klupi nije bilo Aleksandra Džikića.

PAOK će u osmini finala igrati sa Tenerifama.
Starsport
Tok meča.

PAOK je mnogo bolje otvorio meč, pogodio je tri trojke, Sajbert je bio raspoložen, dok se Partizan mučio u napadu i za skoro pet minuta igre postigao samo jedan koš - 2:11. uz čak pet izgubljenijh lopti, pre svih Majstorovića. Ajel upom Birčevića i Lukovića Partizan je prekinuo nalet gostiju iz Soluna.

Stali su i napadi PAOK-a, ali Partizan to nije uspeo da materijalizuje, već je nastavio da greši, gubi lopte i promašuje sa slobodnih bacanja. Vrabac potom pogađa za minus pet - 6:11, ali se gosti brzo vraćaju u ritam i prvi put prave dvocifrenu razliku - 6:18.

Partizan je uspeo da se konsoliduje i predvođen Andrićem i Veličkovićem brzo odgovori serijom 10:0, posle koje je završena prva četvrtina 16:18.
Starsport
PAOK je nastavio da forisira šut za tri poena, ali je nastavio da promašuje, Partizan je produžio svoju seriju, grčki tim je napravio seriju faulovia i odvede crno-bele na slobodna bacanja kojima je srpski tim prvi put poveo na meču i pobegao na plus 6 - 24:18.

Posle skoro pet minuta igre PAOK je prekinuo nalet Partizana. Partizan ponovo ne uspeva da zaustavi trojke gostiju koji su ponovo preuzeli vođstvo. Usledio je i nesportski faul Andrića i dva pogođena slobodna bacanja za PAOK - 28:34.

Beogradski crno-beli igrali su slično kao na početku utakmice, rastao je broj grešaka, to je odgovaralo grčkom timu koji se razigrao i odlepio se na maksimalnih plus 12 - 32:44. Potpuno se raspala igra koju sa klupe predvodi Nenad Čanak i prvo poluvreme završeno je u korist PAOK-a 32:47.
Starsport
Očajno je počeo Partizan drugo poluvreme, PAOK je nastavio da pogađa trojke i to mu je omogućilo da ode na 20 poena viška. Crno-beli su mnogo grešili, ostali su na samo jednoj pogođenoj trojci i nisu bili raspoloženi u napadu pošto su promašivali iz jednostavnih situacija - 32:52.

Ništa se nije menjalo tokom ovog perioda igre, a nezaustavljiv je u ekipi PAOK-a bio Mekfejden sa sedam trojki. Partizan je do sada izveo 30 slobodnih bacanja i pogodio 21.

Partizan je izgledao veoma loše na terenu, ali je na kraju uspeo da se "iščupa" serijom 10:0 i smanji na "samo" 14 poena zaostatka, s obzirom da je PAOK u jednom momentu bio nadomak plus 30 - 50:64. Trojkom Robinsona crno-beli su na početku poslednje četvrtine produžili seriju na 13:0, ali je potom konačno pogodio PAOK. Crno-beli su mogli da smanje i ispod deset poena zaostatka, ali su brzopletim reakcijama sebi zakomplikovali situaciju.

Partizan je smanjio na devet poena zaostatka, ali kada je trebalo da bude koncentrisan i organizuje pametne napete, nastavio je sa greškama.

Partizan se probudio u finišu preko Novice Veličkovića, PAOK je na drugoj strani grešio, a napravio i faul u napadu. Minut pre kraja bilo je plus 8 za goste, Robinson je fauliran, a pogodio je jedno slobodno bacanje – 73:80.

Dramatična završnica, Partizan je bio nadomak produžetka ili prolaza dalje, ali Andrić nije iskoristio poslednji napad svog tima - 82:78.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

489 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: