LŠ: Savanović heroj, Sasarijev nestvarni prolaz

Košarkaši Sasarija prošli su u osminu finala FIBA Lige šampiona neverovatnim povratkom u revanšu i porazom od 21 poena razlike.

Izvor: ÐN

Utorak, 21.02.2017.

20:31

LŠ: Savanović heroj, Sasarijev nestvarni prolaz
Foto: StarSport

Da, dobro ste čuli – izgubili su rezultatom 84:63 od Nimburka, ali su otišli dalje jer su u prvom susretu slavili sa 94:72.

Italijanski tim je dva i po minuta pre kraja druge utakmice imao minus od 29 poena i činilo se da je tu kraj puta, ali je taktika pravljenja faulova urodila plodom.

Heroj je na kraju bio naš Duško Savanović, koji je šest sekundi pre kraja pogodio dva slobodna bacanja za -21, da bi Sent-Ros promašio šut za trijumf Nimburka.

Savanović je meč završio sa 14 poena i 4 skoka, a najbolji u poraženoj ekipi bio Lejsi sa 17 poena, 6 uhvaćenih lopti i 5 asistencija.

U redovima Nimburka dominirali su Alen i Simpson sa po 18 ubačenih poena, drugonavedeni je imao i 12 skokova, ali će ovu pobedu upamtiti kao najgoru u životu.

Sasari će u sledećem kolu igrati protiv Le Mana, dok su dalje prošli i AEK (pobedio Juventus 75:54), kao i Pinar Karšijaka koja je savladala Frankfurt – 72:52.

AEK je posle minimalnog trijumfa u prvom meču, u revanšu sa Juventusom odmah preuzeo kontrolu i pitanje pobednika rešio već u prvoj četvrtini koju je dobio 25:9. Najbolji u pobedničkoj ekipi bili su Elonu i Dikson sa po 14 poena, dok je na drugoj strani Galdikas ubacio 11.

Grci će se za najboljih osam boriti sa ekipom Monaka.

Karšijaka je doživela neočekivani poraz od Frankfurta u prvom susretu, ali je baš kao i AEK, nadoknadila sve u prvih 10 minuta revanša. Bilo je 21:6 i tada je susret rešen. Odličan u napadu bio je Grin sa 18 poena, jedan više od Brauna, dok je Ovens postigao 13.

Nemci nisu imali šanse, pošto su imali samo dvojicu igrača sa dvocifrenim učinkom – Morisona sa 12 i Vona sa 10.

U osmini finala ćemo gledati turski derbi jer Karšijaka sada ide na Bešiktaš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: