Jankova religija: Tetovaže, Niče, Šopenhauer

Srpski teniser Janko Tipsarević drugačiji je od mnogih igrača na ATP, saglasni su u oceni svetski mediji.

Izvor: ÐN

Utorak, 21.02.2017.

17:00

Jankova religija: Tetovaže, Niče, Šopenhauer
Foto: StarSport

Još od juniorskih dana Tipsarević se izdvajao iz ‘gomile’ – dugi niz godina igra noseći naočare, a na levoj ruci ima istetovirani citat iz knjige “Idiot”, Fjodora Dostojevskog.

“Lepota će spasiti svet”, piše mu na podlaktici.

Od 2013. godine nekadašnji osmi igrač sveta ima problema sa povredama, ali se vratio i ponovo krči put ka teniskom vrhu.

“Završiti karijeru sa 29-30 godina je rano. Vremena u kojima su se teniseri povlačili sa 30 godina je iza nas. Sada su teniseri fizički bolje pripremljeni i njihove karijere su duže. Naravno, postoji tu i ekonomski aspekt, svi vole novac, ali to nije bio moj razlog. Pametno sam investirao, tako da je moja želja da samo igram tenis“, rekao je Tipsarević, koji je tokom karijere osvojio više od 7 miliona evra na turnirima.

Kada je upitan da li voli pritisak koji nosi rezultat 30-40 u gemu, imao je odričan odgovor.

“Ne, to mrzim! Mislim da ne postoji koja to voli, iako se neki bolje snalaze pod pritiskom od ostalih. Ali tokom meča ne uživate u tom trenutku. Jedino posle toga, ali kada izgubite, znate da cenite”, dodao je Janko.

On se potom osvrnuo i na neke druge stvari u životu.

“Ateista sam, iako je cela moja porodica veoma religiozna. Knjige o religiji sam čitao između 21. i 23. godine, bio sam premlada da razumem. Kada istu knjigu pročitate posle 10-15 godina, imate drugačiji osećaj jer ste stekli više iskustva. Ljudi evoluiraju i zato volim da čitam o savremenoj sociologiji, poput knjiga Ničea i Šopenhauera. U životu uvek imate tuku i bol, jedino čemu treba da se nadate jeste bolja budućnost”, zaključio je Tipsarević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: