"Ne ulazim protiv Arsenala? Daj jednu s mesom"

Iako verovatno nikada neće prestati polemika koja liga je najbolja na svetu, nema sumnje da engleski fudbal poseduje 'ono nešto' što ga čini posebnim.

Izvor:

Utorak, 21.02.2017.

09:00

SS

Jedna od tih stvari svakako jeste najstarije fudbalsko takmičenje na svetu – FA Kup.

U ponedeljak uveće u centru pažnje bio je duel petoligaša Saton Junajteda, člana amaterske Konferencije, i člana premijer lige – slavnog Arsenala.

Logično, bio je to pravi praznik za domaće na 'Gander Grin Lejnu, 'Tobdžije' su očekivano zabeležile rutinski trijumf za plasman u ćetvrtinu finala, a prva zvezda večeri bio je rezervni golman domaćina Vejn Šo. Možda je u stvari upravo on to 'ono nešto' posebno. Bivši poslastičar, četredesetpegodošnji i 130 kilograma teški Šo najpre je učestvovao u pripremama za dolazak slavnog rivala, usisavavši prostor oko klupa dveju ekipa, potom je pomogao oko pojedinih fizičkih poslova, da bi 'potez' večeri izveo u samom finišu utakmice.

Kada je menadžer Pol Dosvel, inače vlasnik firme koja upošljava sto ljudi, koji pri tom u Satonu radi besplatno, izvršio treću izmenu Šo je odlučio da skokne do klupskog restorana i uzme jednu pitu s mesom, koju je potom pojeo na klupi za rezerve.

Ipak, čini se da Vejn nije bio 'samo' gladan, pošto je kvota da će nešto prezalogajiti na klupi bila devet. "Nekoliko saigrača mi je reklo da je kvota da ću pojesti pitu za vreme meča devet. Rekoh, ne znam za to, ali znam da ništa nisam jeo ceo dan, pa ću možda i pojesti nešto. Kada sam video da su sve tri izmene izvršene, pri tom smo i gubili 2:0, rekoh sebi – 'Što da ne?'. Otišao sam na poluvremenu do kuhinje i uzeo sebi pitu s mesom i krompirom. Znam da nama nije dozvoljeno da se kladimo, ali znam da se nekoliko ortaka kladilo da ću jesti na klupi, kao i nekoliko navijača. Mislim da je sve to sjajno jer kada se sutra setimo svega imaćemo šta da pamtimo, ali i da kažemo da smo bili deo toga, dok su neki i povratili novac koji su dali za kartu", kaže Šo.

Harizmatični goša je poluvreme proveo sa navijačima u pabu na stadionu, ali njegov menadžer nije bio zadovolja.

"Ne znam šta je po sredi, ali me ništa ne bi začudilo. Ipak, ne mislim da nas tako nešto predstavlja u pravom svetlu", rekao je Dosvel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: