Federer: Lejver kup neće biti egzibicioni

Švajcarski teniser Rodžer Federer ocenio je da će ekipno takmičenje na Lejver kupu u Pragu u septembru biti teško i kvalitetno, a ne egzibiciono.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.02.2017.

15:19

Federer: Lejver kup neće biti egzibicioni
Foto: Getty images

Na prvom Lejver kupu, od 22. do 24. septembra u Pragu, učestvovaće šestorica naboljih evropskih tenisera protiv šestorice koji će predstavljati ostatak sveta.

Bjorn Borg će biti selektor Evrope, a Džon Mekinro predvodiće ekipu ostatka sveta. Taj turnir je osnovan u čast osvajača 11 grend slem titula, Australijanca Roda Lejvera.

Kako je najavljeno, u timu Evrope igraće finalisti ovogodišnjeg Australijan opena Rodžer Federer i Španac Rafael Nadal. Federer je rekorder po broju grend slem titula, 18, dok je Nadal do sada osvojio 14.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: