Džeko u životnoj formi: Nisam iznenađen het-trikom

Prošle sezone se mučio po dolasku u Italiju, ali ove Edin Džeko igra najbolji fudbal u svojoj karijeri.

Izvor: AK

Petak, 17.02.2017.

10:19

Džeko u životnoj formi: Nisam iznenađen het-trikom
Foto: Getty images

Bosanskohercegovački reprezentativac postigao je 28 golova na 34 utakmice za Romu, a sjajnu formu je potvrdio het-trikom na gostovanju kod Viljareala u prov meču šesnaestine finala Lige Evrope.

"Za mene nije iznenađnje zato što uvek postižem golove. Samo je prošle sezone bilo malo drugačije. Sada želim da dokažem da mogu još više", rekao je Džeko posle sjajnog izdanja na El Madrigalu.

Bivši napadač Volfsburga i Mančester Sitija deli prvo mesto liste strelaca u Seriji A sa Gonsalom Iguainom sa po 18 golova, a u Španiji je u četvrtak sva tri gola postigao u periodu od 20 minuta.

"Bili smo fantastični. U odbrani nismo ništa dozvolili, a postigli smo četiri gola protiv dobre ekipe Viljareala. Bili smo izvanredni. Svaka utakmica je priča za sebe. Ponekad se mučimo na gostovanjima manjim ekipama u Seriji A, ali sada smo pokazali koliko smo dobri", istakao je Džeko.

Džeko je imao dve sezone efikasnije od ove u svojoj karijeri, obe u Bundesligi. Vrlo blizu je učinka od 29 golova iz sezone 2009/2010 kada je postigao 29 golova, dok mu je lični rekord 36 iz sezone 2008/2009.

S obzirom da je ispred Rome još najmanje 17 utakmica do kraja sezone, nije nedostižan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: