"Jokić zvezda koju su Nagetsi tražili od Karmela"

Srpski reprezentativac Nikola Jokić je zvezda oko koje bi Denver trebalo da gradi tim.

Izvor: B92

Utorak, 07.02.2017.

19:39

Getty images

To je mišljenje Kristofera Dempsija, kolumniste 'Denver posta'.

Jokić ove sezone blista sa proseno 15,5 poena, 8,5 skokova i 4,1 asistencijom po utakmici.

"Prva promena se dogodila pre nekoliko nedelja kada je Jokić postao igrač kojeg najavljuju u petorci. To mesto je rezervistano za zvedz ekipe, za omiljenog igrača publike ili za oboje. Jokić nije bio oduševljen time. Jedan od njegovih kvaliteta je izbegavanje medijske pažnje. Svako veče on ima tri cilja - odigraj dobro, pomozi timu da pobedi i idi kući kako bi proveo vreme sa porodicom i prijateljima", piše Dempsi i nastavlja: "On ipak povremeno zablista tokom konferencija nakon utakmica. Ispriča neki vic, jer je on ipak 'Džoker'. Ipak, sada se sve više postavlja pitanje, da li je Nikola Jokić zvezda oko koje će Nagetsi graditi? Da, zvezda. On je zvezda u pravom smislu te reči. Jokić je bez dileme nešto najbliže zvezdi u Nagetsima još od kada je Karmelo Entoni otišao 2011. A za Jokića nikoga nisu morali ni da trejduju. Ništa od toga. Mnogo skautinga, malo vere i malo sreće je dovelo upravu do toga da igrač koji je izabran u drugoj rundi postane zaštitno lice franšize. Jokićev dorpinos je očigledan, samo pogledajte njegove brojke. A, on to sada radi iako je skoro svim protivnicima meta broj jedan kada je u pitanju skauting. To je prvi kvalitet zvezde. Drugi je što čini sve oko sebe boljima. Nagetsi imaju 15-13 kada on počinje, a 7-13 kada ne počinje."

Srpskom centru je budućnost u NBA ligi očigledno svetla.

"Organizacija već radi na tome da sklopi tim sa Jokićem u centru koji će procvetati u plej-of ekipu. Neki delovi te ekipe su već tu."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: