Jokić: Asistencija dvojicu igrača čini srećnim

Srpski košarkaš Nikola Jokić nastavio je sa odličnim partijama u NBA ligi, ovoga puta protiv Dalas Meveriksa, ponovo pokazavši dodavačko umeće.

Izvor: ÐN

Utorak, 07.02.2017.

09:54

Jokić: Asistencija dvojicu igrača čini srećnim
Foto: YouTube screenshot

Jokićev Denver ubedljivo je savladao Dalas rezultatom 110:87, a on je na parketu proveo 24,5 minuta i za to vreme postigao 13 poena (5-9 iz igre), uz 4 skoka i 9 asistencija.

Upravo su dodavanja postala Nikolin zaštitni znak, a on je pre duela sa Mevsima otkrio svoju tajnu.

„Zašto volim da dodajem? Asistencija učini dva igrača srećnim, ne samo jednog“, rekao je Jokić pre početka utakmice.

Jedna od spomenutih asistencija bila je za Jusufa Nurkića koji je lako zakucao.

„Pokazao mi je gde je, bilo je lako, potpuno mu verujem. Poslednji put smo igrali zajedno protiv San Antonija, ali se to ne dešava toliko često“. On je tokom meča imao problem sa faulovima, ali i ne baš jednakim kriterijumom sudija u duelima sa Dirkom Novickim.

„Uvek postoji frustracija kada igrate, mnogo emocija je prisutno i to su normalne stvari“.

Denver je nakon poraza od San Antonija odigrao odlično u defanzivi i već na poluvremenu rešio pitanje pobednika.

„Cela ekipa je bila izuzetno agresivna u odbrani, a kada je tako, njihov napad mora da radi mnogo više kako bi postizala poene. Ako nismo dovoljno agresivni, protivnik će imati lake šuteve, kao sa treninga. Ono što mi se dopalo jeste da smo svi tako igrali, kojih god pet igrača bilo na terenu. Pokazali smo da možemo“.

Tokom sezone postao je glavno oružje Nagetsa u napadu, pa nema problema i kada ga čuvaju niži igrači.

„Nije previše važno, posebno kada sam okrenut leđima i prihvatim loptu ’na laktu’. Reket je tada otvoren i možemo da igramo na utrčavanja. Tada nije bitno ko me čuva“, zaključio je Jokić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: