Alonso: Kada igraš protiv tima kakav je Zvezda...

Trener Baskonije Sito Alonso kaže da je Crvena zvezda nadigrala njegovu ekipu na fizičkom nivou, nezadovoljan pristupom svojih igrača.

Izvor:

Sreda, 25.01.2017.

01:00

Alonso: Kada igraš protiv tima kakav je Zvezda...
StarSport

"Veoma loše smo počeli, posebno smo bili slabi u vraćanju u odbranu posle promašenih šuteva. Možda smo i imali priliku da sve to anuliramo i nadomestimo, ali, bez sumnje, morali smo da radimo jednostavnije stvari kako bismo sustigli njihovo vođstvo", rekao je Alonso.

Srpski i regionalni šampion nastavio je sa frapantnim rezultatima slavivši i šesti put u nizu u elitnom takmičenju, još jednom veoma ubedljivo protiv sjajne Baskonije u Vitoriji (87:69).

"Kada promašiš šut, najvažnija stvar jeste da odmah to zaboraviš i potrudiš se da barem malo popraviš napad sledeći put, dok igraš izuzetno čvrsto u odbrani. Ako ti to nije jasno onda imaš veliki problem kada igraš protiv tima kakav je Crvena zvezda, koji igra veoma dobro i čvrsto. U ovakvoj Evroligi, moramo da koristimo našu čvrstinu kako bismo igrali bolje. Moramo da naučimo i prepoznamo trenutak u kom se nalazimo, trenutak koji nije jedan od naših najboljih, ali je veoma važan. Moramo da igramo zajedno kako bismo izbegli ovakve situacije. Nismo imali velike padove, do sada – teško je posle poraza od Olimijakosa i Zvezde, timova koji su nas nadigrali na fizičkom nivou. Oni su to u potpunosti iskoristili, naškodili nam i sprečili nas da igramo našu igru. Uradili smo dobar posao do sad, ali, kao što rekoh, trenutno situacija ne ide u našu korist", zaključio je Alonso.

Osim jedanaeste pobede, koja tim Dejana Radonjića trenutno stavlja na fantastično peto mesto na tabeli, posebno se izdvaja podatak i da su crveno-beli slavili većom razlikom nego Baskonija u Beogradu, što joj može dati veliku prednost u konačnoj računici.

Paklen ritam za ekipu sa Malog Kalemegdana nastavlja se već u četvrtak, kada u Pionir stiže Panatinaikos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: