PL: Runi spasao Junajted u 94', Vest Hem se penje

Vejn Runi spasao je Mančester Junajted poraza u Stouku golom u 94. minutu u meču 22. kola Premijer lige – 1:1 (1:0).

Izvor:

Subota, 21.01.2017.

17:57

PL: Runi spasao Junajted u 94', Vest Hem se penje
Getty Images

'Crveni đavoli' su tako ostali neporaženi i posle 17. uzastopnog meča u svim takmičenjima, dok domaći Siti nije uspeo da zabeleži treći trijumf u nizu.

Domaćin je vodio od 19. minuta autogolom, da bi kapiten gostiju u poslednjim trenucima meča spektakularnim pogotkom iz slobodnjaka doneo bod ekipi Žozea Murinja.

Ujedno, popularni Vaza postao je najbolji strelac u istoriji slavnog kluba sa Old Traforda, pošto mu je ovo bio 250. za klub – čime je pretekao legendarnog sera Bobija Čarltona na prvom mestu večne liste.

U preostalim susretima odigranim u tradicionalnom popodnevnom terminu, Vest Hem Junajted je pobedom protiv Midlsbroa u gostima nastavio proboj ka gornjem delu tabele 3:1 (2:1), a Everton je golom Šejmusa Kolmana u 87. minutu porazio Kristal Palas u Londonu 1:0 (0:0).

Bornmut je uspeo da ostane neporažen protiv Votforda kod kuće 2:2 (0:1), dok je Vest Bromič Albion bio siguran protiv Sanderlenda – 2:0 (2:0).

Liverpul je na otvaranju kola poražen od Svonsi Sitija na Enfildu, za 18.30 je zakazan derbi kola između Mančester Sitija i Totenhem Hotspura, dok su u nedelju na programu još tri susreta.
Getty Images
Ekipa Žozea Murinja gubila je na 'Britaniji' od 19. minuta, kada je Huan Mata skrenuo centaršut iza leđa Davida de Hee. Španac je imao priliku da se iskupi u 31. minutu, ali se obrukao.

Zlatan Ibrahimović je sjajno probio po levom krilu i u pravi čas poslao loptu na drugu stativu do usamljenog Mate, koji se nije nagao na loptu, pa je ona umesto u mrežu završila visoko iznad prečke. Mogao je Junajted do izjednačenje i dva minuta pre odlaska na odmor, ali je volej Pola Pogbe pogodio srećnog Lija Granta.

Delovalo je da će Stouk zabeležiti pobedu, pogotovo posle prečke Džesija Lingarda u 87. minutu, ali nije tako mislio legendarni kapiten Junajteda.

Namestio je loptu u 94. minutu, nekoliko metara od levog roglja kaznenog, ka golaut liniji, i fenomenalnim udarcem pogodio dalji gornji ugao gola domaćina za konačnih 1:1.

S druge strane, 'Čekićari' Slavena Bilića nastavili su da podižu formu, a trijumf na neugodnom Riversajdu doneli su im Endi Kerol, pogocima u devetom i 43. minutu, Kristijan Stuani pogodio je za domaće, dok je pobedu gostiju potvrdio Džonatan Kaljeri u četvrtom minutu nadoknade.

Votford je dva puta vodio u Bornmutu, golovima Kristijana Kabasele i Troja Dinija, ali su Džošua King i Benik Afobe sačuvali domaćima bod, dok su pobedu Vest Bromič Albionu nad 'Crnim mačkama' doneli su Daren Flečer i Kris Brant

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: