Holandija oduzima trenersku licencu Advokatu?

Nekadašnji selektor Srbije Dik Advokat mogao bi da izgubi trenersku dozvolu Fudbalskog saveza Holandije jer nije prisustvovao obaveznim seminarima.

Izvor: B92

Sreda, 18.01.2017.

17:05

Holandija oduzima trenersku licencu Advokatu?
Foto: Getty images

Prema pravilima tamošnjeg Saveza, sadašsnji trener Fenerbahčea je u poslednje tri godine morao da sakupi 15 bodova i učestvuje u raznim konferencijama, seminarima i radionicama, zbog čega bi mogao da ostane bez dozvole za rad.

"Nemam vremena da se posveteim tim stvarima. Kako je moguće da bi mogao da izgubim licencu, pa ne živimo u srednjem veku. Nemoguće je voditi tim u inostranstvu i baviti se drugim stvarima u svojoj zemlji", rekao je Advokat, prenosi turski Hurijet.

Tehnički direktor Udrzuženja holandskih trener Džerard Marsman izjavio je da se nada da će Advokat zadržati licencu i sakupiti neophodne poene.

"Takva su pravila, u razgovoru smo sa Savezom da se nešto promeni, ali je kontinuirana obuka veoma važna. Neophodno je doživotno učenje, želimo da naši treneri budu i dalje dobri", rekao je Marsman.

Advokat je selektor Srbije bio samo četiri meseca, otišao je posle očajnog starta u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, potom je vodio Sanderlend, pre nego što je preuzeo Fenerbahče prošlog leta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: