Milinković-Savić: Želimo u Ligu šampiona

Fudbaler Lacija Sergej Milinković-Savić rekao je da njegova ekipa za cilj u prvenstvu Italije ima da izbori jednu od pozicija koje vodi u Ligu šampiona

Izvor: B92

Sreda, 18.01.2017.

16:58

Milinković-Savić: Želimo u Ligu šampiona

On je takođe izrazio nadu da će mlada reprezentacija Srbije ostvariti dobar plasman na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

"Želimo mesto koje vodi u Ligu šampiona, ali nismo jedini sa tim ciljem. Prvenstvo je dugo i naporno. Svaki bod je bitan, naročito kad igramo pred našim navijačima", rekao je Milinković Savić za sajt FSS.

Lacio je posle 20 utakmica na četvrtom mestu na tabeli Serije A sa 40 bodova, jednim manje od trećeplasiranog Napolija. Rimski klub je u prethodnom kolu posle preokreta pobedio Atalantu s 2:1, a Milinković-Savić je bio strelac izjednačujućeg gola.

"Pohvale uvek prijaju, ali i obavezuju. Protiv Atalante je bilo teško. Čvrsta i dobra ekipa. Primili smo rano gol što nam je stvorilo dodatnu komplikaciju, ali smo uspeli na vreme da izjednačimo i kasnije preokrenemo rezultat. Još mi se mota po glavi šansa koju sam imao na 2:1... Nisam dobro zahvatio loptu i umesto u mrežu otišla je iznad prečke. Na kraju je najvažnije bilo da smo ostvarili pobedu", rekao je Milinković-Savić.

Njega po završetku sezone u Seriji A s mladom reprezentacijom Srbije očekuje Evropsko prvenstvo u Poljskoj. Srbija će na kontinentalnom šampionatu igrati u grupi sa Španijom, Portugalom i Makedonijom.

"Kada pričamo o rivalima, možda smo mogli da imamo lakšu grupu, ali smo mogli isto tako da imamo i teže rivale. Poštujemo sve tri selekcije, znamo da imaju kvalitet. Španci i Portugalci su sigurno medju najjačim selekcijama Evrope. Makedonija takođje ima svoje ambicije. Prvi put učestvuje na završnom turniru i sigurno da će želeti da ostvari što bolji utisak. Poštujemo naše protivnike, ali ih se ne plašimo. Imamo razloga za samopouzdanje i dovoljno kvaliteta da se nadamo visokom plasmanu u Poljskoj", rekao je Milinković-Savić.

Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine igraće se od 16. do 30. juna u Poljskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: