KAN: Novi kiks domaćina, Obamejang doneo bod

Fudbaleri Gabona i Burkine Faso remizirali su 1:1, u drugom kolu Grupe C Kupa afričkih nacija.

Izvor: AK

Sreda, 18.01.2017.

18:59

KAN: Novi kiks domaćina, Obamejang doneo bod
Foto: Tanjug/AP

Oba tima su drugi put remizirala na turniru, pa dele prvu poziciju sa po dva boda, ouči duela Kameruna i Gvineje Bisao (20h), koji su takođe osvojili po bod u prvom kolu.

Burkina Faso je neočekivano povela u 23. minutu, kada je Prejus Nekulma iskoristio katastrofalnu grešku domaćih štopera, ukrao im loptu, a onda uz dosta sreće poslao je pored golmana u mrežu.

Gabon do izjednačenja stiže u 38. minutu, golman rivala Kifi Kukau obara Pjer-Emerika Obamejanga u svom kaznenom prostoru, a napadač Borusije Dortmund ne greši sa 11 metara.

Domaćin je kontrolisao ritam meča u nastavku, te u poslednjih desetak minuta propustio dve dobre šanse za pobedu. Posebno će žaliti Denis Buanga koji je mogao da pita Kukaua u koju stranu će da mu šutira, ali mu je golman Burkine Faso nogama odbrani udarac.

Potom je neuspešan u završnici bio i Serž Kevin, koji je posle proigravanja Buange šutirao pored leve stative.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: