Muslin: Po dvojica samo iz Zvezde i Partizana

Selektor Srbije Slavoljub Muslin saopštio je spisak od 18 igrača iz Superlige Srbije za prijateljski meč protiv selekcije SAD u San Dijegu, 29. januara.

Izvor:

Utorak, 17.01.2017.

13:29

Muslin: Po dvojica samo iz Zvezde i Partizana
Getty Images

"U slučaju nekih nepredvidjenih okolnosti, odnosno povreda, imamo i nekoliko igrača u rezervi koji isto tako mogu da odgovore obavezama u ovom meču", rekao je Muslin za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Želja selektora je da svi dobiju priliku.

"Ne bi bilo fer prema klubovima da im uzimamo igrače sa priprema, a da ne igraju u San Dijegu. Imamo pravo na šest izmena, tako da će praktično svi dobiti šansu", rekao je Muslin.

Svi klubovi Super lige, osim Čukaričkog, imaće jednog ili više igrača u meču sa Amerikancima.

"Samo će Crvena zvezda, Partizan i Vojvodina imati po dvojicu igrača, a jedino Čukarički neće imati predstavnika u San Dijegu. Zamolili su nas da im izađemo u susret jer su nedavno promenili trenera. I razumeli smo ih", rekao je selektor.

Okupljanje igrača planirano je za 23. januar u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

"Odradićemo nekoliko treninga kako bi se igrači navikli na naš sistem rada, ali i kako bi se oni bolje upoznali na terenu. Imaćemo i nekoliko treninga u San Dijegu gde nas svakako očekuju mnogo bolji vremenski uslovi", naveo je Muslin.

Za razliku od Srbije, selekcija SAD će igrati u najjačem sastavu.

"Njihovi reprezentativci nastupaju u MLS ligi, gotovo da nemaju strance u ekipi. Mi, ipak, gledamo sebe, želim da vidim kvalitet momaka iz naše lige, način na koji će se adaptirati. I ako se neko od njih nametne dobrom igrom, zašto se ne bi našao i na spisku za meč sa Gruzijom u martu.Idemo, dakle, u Ameriku da ostavimo dobar utisak, postignemo dobar rezultat", rekao je Muslin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: