FIBA LŠ: Ko, pored hrabrog Partizana, ide dalje?

Košarkaši Partizana NIS su pobedom u Belgiji, ostvarenom 'sa pola tima' obezbedili nastavak takmičenja u FIBA LIgi šampiona.

Izvor: B92

Utorak, 10.01.2017.

22:43

FIBA LŠ: Ko, pored hrabrog Partizana, ide dalje?
StarSport

'Crno-beli' će se u poslednja dva kola boriti za prvo mesto u grupi ili poziciju dva koja bi ih vodila pravo u osminu finala.

Pet pobednika grupa ide u osminu finala, još tri drugoplasirane ekipe takođe, a ostalih 16 učesnika nokaut faze takmičenja će se boriti za još osam mesta.

Deo gde će posle po jedne utakmice na terenima oba rivala bolji prolaziti kreće 7. februara, a osam boljih će startovati tri nedelje kasnije.

Partizan je posle nesrećnog poraza od Dinama Sasari u Beogradu, krajem novembra, imao skor 3-4, ali je Džikićev tim od tada vezao pet pobeda, a dve, možda i ključne, ostvario je desetkovan, u Poljskoj protiv Zjelone Gore i u Belgiji.

I ako ne prođu direktno u osminu finala, 'crno-beli' će do početka druge faze, 7. februara, kompletirati redove pa bi se mogli nazvati i jednim od timova koji mogu do završnice.

Dva kola pre kraja takmičenja po grupama ekipa Aleksandra Džikića je jedini nekadašnji šampion Evrope koji je obezbedio prolaz, italijanski Vareze je eliminisan, zagrebačka Cibona je bliža seldibi u FIBA Kup Evrope.

Pored 'crno-belih', u drugoj fazi FIBA Lige šampiona igraće sigurno i francuski klubovi Monako, LeMan, ASVEL i Strazbur, turski Banvit, Karšijaka i Bešiktaš, italijanski Avelino, grčki AEK i Aris, češki Nimburk, nemački Oldenburg i Ludvigsburg, a za još deset mesta borba će trajati do poslednjeg kola.

Drugi predstavnik Srbije, Mega Leks, bez izgleda je da prođe dalje ali može u Kup Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: