Fudbaleri Partizana posetili Tiršovu

Fudbaleri Partizana Marko Janković, Nikola Milenković i Bojan Ostojić posetili su dečije odeljenje Onkologije u Tiršovoj ulici

Izvor: B92, zvanièni sajt

Utorak, 10.01.2017.

19:40

Fudbaleri Partizana posetili Tiršovu
partizan.rs

Oni su tamo deci koja provode vreme u bolnici ili dnevnoj ustanovi podelili paketiće i na taj način pokušali da im ulepšaju svakodnevnicu za Božićne praznike, kao i predstojeću pravoslavnu Novu godinu.

„Za svakog sportistu je zdravlje najvažnije, kao i hrabrost i borbenost koju moramo da pokažemo u svakom trenutku. Mislim da nema hrabrije dece i tinejdžera od naših drugara sa onkološkog odeljenja. Oni su često nasmejaniji i motivisaniji od nas i cene svaki trenutak što mi često znamo da zaboravimo usled svakodnevnice. Drago mi je da smo danas ovde, da uživamo u ovim malim zajedničkim trenucima i da možemo da prenesemo poruku svim građanima da cene svaki trenutak u životu i ne zaborave na ono najvažnije, a to je zdravlje”, rekao je Marko Janković.

Služba za hematologiju i onkologiju se bavi lečenjem dece obolele od bolesti krvi, različitih oblika raka (uključujući leukemije), kao i širokog spektra retkih bolesti iz ovih oblasti. Pružaju usluge laboratorijske dijagnostike u domenu hematologije i imunologije drugim službama Univerzitetske dečje klinike, kao i drugim ustanovama širom Srbije.

Na odeljenju sva deca mogu da borave u pratnji jednog roditelja ili staratelja.

U procesu postavljanja dijagnoze i lečenja posebno se oslanjaju na Dnevnu bolnicu, sa ciljem da što je više moguće skrate vreme koje dete provodi u bolnici. Za pacijente iz unutrašnjosti, u saradnji sa Nacionalnim udruženjem roditelja dece obolele od raka (NURDOR), među čijim su osnivačima, obezbeđuju besplatan smeštaj u roditeljskim kućama u Beogradu.
partizan.rs
Drugari sa onkološkog odeljenja dobili su na poklon dukserice i rančeve sa znakom Partizana, šolje i bojanke, ali i crno-bele tempere, Čoveče, ne ljuti se , kao i LEGO kocke i druge društvene igre, koje mogu koristiti samostalno ili dok su u sobi za igru.

„Sportisti su primer mladima i zato želimo da svaka naša poseta prihvatilištu ili jednoj od ustanova bude primer svima da treba da budu humani, da misle ne samo na najbliže, već na sve one kojima mogu da pomognu. Moji saigrači iz kluba i ja pomažemo koliko možemo daleko od oka kamera, ali s obzirom na to da smo prvotimci Partizana i uzor mladima, smatramo da im na ovaj način pružamo dobar primer u odrastanju i vaspitanju, da budu ljudi pre svega”, izneo je svoje mišljenje Bojan Ostojić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: