Hardavej kao ćale, Lauri brojao do 41

Pretohodnu noć u NBA ligi obeležio je sjajan okršaj Atlanta Hoksa i San Antonio Sparsa, odnosno odlična partija Kajla Laurija.

Izvor:

Ponedeljak, 02.01.2017.

09:52

Hardavej kao ćale, Lauri brojao do 41
Tanjug/AP

Sparsi su poraženi u Džordžiji posle produžetka 114:112, što je prvo slavlje Hoksa nad Teksašanima posle sedam godina, a najbolji u redovima domaćina bio je Pol Milsap sa 32 poena i 13 skokova.

Na igre svog oca podsetio je Tim Hardavej Džunior, dodavši 29 poena s klupe, uz pet skokova, dok su dvocifren učinak imali još Denis Šreder sa 16 (10 asistencija) i Kajl Korver sa 14 poena.

San Antonio je imao priliku da reši susret u regularnom toku susreta, ali Kavaj Lenard nije realizovao situaciju posle ofanzivnog skoka, na 11 sekundi do kraja, pa je Atlanta preuzela kontrolu odmah na startu produžetka (14/28 za tri).

Najbolji kod Sparsa bio je Lamarkus Oldridž sa 27 poena i 13 skokova, Toni Parker imao je pet poena manje i šest asistencija, dok je Pau Gasol zabeležio 18 poena i devet uhvaćenih lopti. Toronto Reptorsi gostovali su Lejkersima u Los Anđelesu, a 'Grad anđela' i te kako je prijao Kajlu Lauriju, koji je predvodio svoj tim do pobede – 123:114.

Bio je najefikasniji pojedinac susreta sa 41 poenom, devet skokova i sedam asistencija, dok je najveću podršku imao u Demaru Derozanu koji je zabeležio 31 poen.

Jonas Valančunas ostvario je dabl-dabl sa 14 poena i deset skokova, dok je Terens Ros dodao 11 s klupe.

Kod Lejkersa se najviše istakao D'Anđelo Rasel sa 28 poena, pet asistencija i četiri skoka, ali je na njegovom nivou bio samo još Nik Jang sa dva poena manje. U poslednjem susretu večeri, Indijana Pejsersi izašli su na kraj sa Orlando Medžikom, uz veoma dobru igru celog tima.

Pejserse je predvodio Majls Tarner sa 23 poena i 12 skokova, dok je Pol Džordž ubacio 19, uz pet uhvaćenih lopti.

Aron Bruks ubacio je 14, Al Džeferson i Džef Tig po 12, a Tadejus Jang 10 poena.

Kod gostiju je bolji od ostalih bio Nikola Vučević sa 18 poena i 11 skokova, Serž Ibaka i Džef Grin imali su učinak od po 17 poena, dok je Aron Gordon dodao 13.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: