Ras se vratio, Džordan video LBJ, Janis jeste zver

Osim neverovatnog Džejmsa Hardena, novogodišnju noć u NBA ligi obeželio je Rasel Vestbruk, kao i nova ubedljiva pobeda Klivlenda.

Izvor: ÐN

Nedelja, 01.01.2017.

11:30

Ras se vratio, Džordan video LBJ, Janis jeste zver
Photo by Mike McGinnis/Getty Images)

Aktuelni šampion savladao je Šarlot u gostima sa 121:109, a blistao je Lebron Džejms koji je ekipi Majkla Džordana ubacio 32 poena, uz 6 skokova i 9 asistencija.

Kevin Lav je dodao 28 poena i uhvatio 10 lopti, pa su njih dvojica uspeli da nadomeste izostanak Kajrija Irvinga, koji je povredio zadnju ložu u sudaru baš sa Lebronom, protiv Bostona pre nekoliko dana.

Hornetsima nije bio dovoljan fenomenalni Kemba Voker koji je bio najefikasniji sa 37 poena jer je sledeći po poenima bio Fred Kaminski sa 15.

Vestbruk se brzo vratio na svoj tripl-dabl nivo – Oklahoma je deklasirala očajne Kliperse sa 114:88, a Rasel je meč završio sa 17 poena, 12 skokova i 14 asistencija. To mu je bio 16. tripl-dabl u sezoni, treći najbrži u istoriji NBA lige jer ga je ostvario za 18 minuta i 45 sekundi.

Viktor Oladipo se vratio na parket posle pauze zbog povrede od devet mečeva i postigao je 15 poena, dok je Enes Kanter bio najefikasniji sa 23 poena. Kod Klipersa ponovo nije bilo Krisa Pola i Blejka Grifina, a najefikasniji je bio Maris Spejts sa 18 poena. Bio je to peti uzastopni poraz za ekipu iz Los Anđelesa. Memfis Grizlisi ‘bombardovali’ su Sakramento ubacivši 17 trojki iz 35 pokušaja, pa ih ni povreda zgloba Marka Gasola nije omela da trijumfuju sa 112:98. Gasol je postigao dva slobodna bacanja, a najefikasniji je bio Majk Konli sa 22 poena.

U redovima Kingsa, Demarkus Kazins je upisao 26 poena, ali nije mogao da spreči poraz bez Geja i Aflala. Juta je kod kuće savlasala Finiks Sanse sa 91:86, po 18 poena postigli su Hejvord i Gober, dok je Janis Adetokumbo ponovo blistao u redovima Milvokija. Baksi su deklasirali Čikago sa 116:96 u utakmici u kojoj je ‘Zver iz Grčke’ postigla 35 poena, uz 9 skokova, 7 asistencija i isto toliko blokada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: