Vokri: Možda nas izbace UEFA i FIFA

Predsednik Fudbalskog saveza takozvane države Kosovo Fadilj Vokri strahuje da bi ova organizacija mogla da ostane bez članstva u UEFA i FIFA

Izvor: B92

Subota, 31.12.2016.

14:50

Vokri: Možda nas izbace UEFA i FIFA
Foto: Tanjug/AP

Kosovo je ove godine primljeno u obe fudbalske konfederacije uprkos tome što nije članica Ujedinjenih nacija, zbog čega je Fudbalski savez Srbije pokrenuo tužbu pred Sudom za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani.

Osim tužbe FSS, koju Vokri ne smatra naivnim, problem bi mogla da bude i infrastruktura, jer kosovski stadioni ne ispunjavaju standarde UEFA i FIFA, pa mečeve u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. igra u Albaniji.

"Ne želim da moja izjava bude pritisak na vlast da izgrati stadion, već čistu realnost. Ukoliko se ovako nastavi, ne vidim drugačiji ishod", rekao je Vokri za prištinski portal Kalzo.

Vokri je reagovao nakon što su zvaničnici UEFA odbili plan kosovskih vlasti o renovoranju stadiona u Prištini u projektu vrednom 3,8 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: