Raznovrsni Jokić, Bjelica 2, Marjanović bez poena

Prethodne noći odigrano je čak 14 utakmica u NBA, a na parketima su se našla dva od tri srpska predstavnika u najjačoj ligi sveta.

Izvor:

Subota, 24.12.2016.

09:27

Raznovrsni Jokić, Bjelica 2, Marjanović bez poena
Getty Images

Bolji utisak ostavio je Nikola Jokić raznovrsnom partijom u porazu Denver Nagetsa od Atlanta Hoksa – 109:108.

S druge strane, Nemanja Bjelica zabeležio je dva poena (1/2 za dva, 0/1 za tri) i skok, za deset minuta u igri, u porazu Minesota Timbervulvsa od Sakramento Kingsa 109:105, dok Bobana Marjanovića nije bilo u sastavu Detroit Pistonsa – koji su poraženi od Golden Stejt Voriorsa – 119:113.

Ipak, iako je Joka upisao osam poena (2/3 za dva, 1/1 za tri), sedam skokova, šest asistencija, tri blokade, ali i pet izgubljenih lopti, na parketu je proveo 'samo' 19 minuta jer je ponovo brzo ušao u problem s faulovima, da bi nedugo zatim postao i prvi igrač tima iz Kolorada ove sezone koji je zbog šest ličnih grešaka morao da napusti igru.

"Ista situacija je manje više na svakoj utakmici. Nikola mora da nauči, jer kada nije ušao u problem s faulovima bio je na korak do tripl-dabla. Ovako, samo šteti sebi i timu", rekao je trener Majk Meloun, koji je zbog reakcije na Srbinov šesti faul zaradio i tehničku. Gosti iz Džordžije bolje su se snašli u penal završnici, a ključni su bili pogoci Pola Milsapa, dok je na drugoj strani Vilson Čendler promašio šut za pobedu.

Najbolji kod Hoksa bio je Denis Šreder sa 27 poena (5/14 za dva, 4/5 za tri), šest uhvaćenih lopti i pet asistencija, a najveću podršku imao je u vidu Pola Milsapa koji je dodao 20 poena i osam skokova.

Majk Muskala dodao je 13 poena s klupe, a istakao još i Tabo Sefološa sa 12 poena i po četiri skoka i ukradene lopte.

Kod domaćina se najviše istakao Danilo Galinari sa 21 poenom (3/6 za dva, 2/4 za tri) i 11 uhvaćenih lopti, dok je Vilson Čendler, uz isti broj skokova, zabeležio dva poena manje. Emanuel Mudija Timbervulvsi su još jednom razočarali svoje navijače, pošto su im gosti iz Sakramenta naneli već 19. poraz u sezoni.

Vulvsima nije pomogla ni partija karijere Zeka Lavina sa 40 poena (6/9 za dva, 7/12 za tri), šest skokova i dve asistencije, a priliku da ipak donese pobedu svom timu propustio je Karl-Entoni Tauns (20 poena, 13 skokova) promašivši dve uzastopne trojke u poslednjem napadu.

Dvocifren je bio i Endru Vigis sa 15 poena, kao i Riki Rubio sa 13, s tim da je španski plej imao i osam asistencija i šest skokova.

Ekipu iz Kalifornije je još jednom predvodio fenomenalni Demarkus Kazins sa 32 poena (10/18 za dva, 3/6 za tri), četiri ukradene i po sedam uhvaćenih lopti i uspešnih dodavanja. Rezervista Entoni Toliver dodao je 17, Taj Loson 15, a Kosta Kufos 12 poena. Nešto teže nego što se očekivalo Voriorsi su slavili u Detroitu, ali je na kraju ipak do izražaja došla očigledna razlika u kvalitetu dva tima.

Takođe, Kevin Durent pokazao je da je najkonstantniji pojedinac vicešampiona sveta sa 32 poena (10/14 za dva, 3/4 za tri), osam skokova i tri asistencije.

Odličan je bio i Stefen Kari sa 25 poena i osam asistencija, Klej Tompson ubacio je 17, a Džaveil Mekgi 15 poena.

Kod domaćina je bolji od ostalih bio Tobajas Heris sa 28 poena (4/8 za dva, 4/6 za tri), dok je Kentavijus Koldvel-Poup zabeležio samo tri poena manje. Redži Džekson stao je na 17, a Andre Dramond na devet poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: