Mesi potvrdio pobedu Barselone u Pamploni

Ekipa Barselone pobedila je Osasunu u gostima u prvom subotnjem susretu 15. kola Primere – 3:0 (0:0).

Izvor:

Subota, 10.12.2016.

14:49

Mesi potvrdio pobedu Barselone u Pamploni
Getty Images

'Blaugrana' je u tek u drugom poluvremenu uspela da probije odbranu domaćina, ali je poprilično rutinski stigla do sva tri boda i devetog trijumfa u sezoni.

Gosti su poveli preko Luisa Suaresa u 59. minutu, Lionel Mesi duplirao je vođstvo 72, takođe posle asistencije Đordija Albe, da bi Argentinac postavio konačan rezultat u drugom minutu nadoknade.

Barsa sada ima tri boda manje od vodećeg Real Madrida, uz meč više, dok je domaćin ostao zakucan za poslednje mesto sa svega sedam bodova.

Barselona je od samog starta krenula s napadima u Pamploni, da bi prve dve prilike propustili kasniji strelci golova – Mesijev šut otišao je zamalo pored stative, dok je Suares pogodio stativu s ivice kaznenog.
Getty Images
Mesi je još dva puta zapretio u prvom delu igre, a veoma opasno bilo je i posle pokušaja Andreasa Inijeste sa dvadesetak metara.

Drugi deo igre počeo je prilikom za domaćina, Serđo Leon posle četiri minuta igre pogađa prečku s velike udaljenosti, ali deset minuta kasnije gosti stižu do vođstva.

Posle karakteristične akcije Barse, lopta stiže kroz nekoliko igrača do Albe u levom delu kaznenog, a on je iz prve šalje na peterac odakle Urugvajac lako pogađa praznu mrežu.

Slična situacija viđena je i prilikom drugog gola, ponovo je Alba centrirao s levog boka, a ovoga puta Mesi bio taj koji s peterca, uz malo sreće, vara golmana domaćih.

Već tada sve je bilo gotovo, a tačku na duel stavio je Mesi novim pogotkom, posle solo akcije protiv gotovo cele odbrane Osasune.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: