Radonjić: Samo da izdržimo decembar

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je njegovoj ekipi bilo veoma bitno da ostvari pobedu protiv FMP-a.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.12.2016.

20:21

Radonjić: Samo da izdržimo decembar
Starsport

On je istakao da crveno-belima sledi jako težak period utakmica.

"Naravno da je bitno što smo osvojili bodove koji su bili očekivani. Sledi takav ritam utakmica koji pre svega treba da se izdrži u ovom decembru. Uspeli smo malo da iskoristimo ovo vreme i pokušamo da što spremnije udjemo u ono što nas čeka nakon ovog duela", rekao je Radonjić novinarima u Beogradu.

Crvena zvezda je večeras u dvorani "Aleksandar Nikolić" pobedila FMP iz Železnika sa 93:62 u 12. kolu Jadranske lige i tako zadržala maksimalan učinak u regionalnom takmičenju.

"Mislim da smo odigrali ozbiljno i da smo opravdali to što se očekivalo od nas. Uspeli smo da iskoristimo ovaj meč i da pronadjemo neke druge mogućnosti u igri, ali i da sačuvamo tim od novih povreda", rekao je Radonjić.

On je rekao da Stefan Jović ima povredu "blaže prirode" i da će najverovatnije već sutra trenirati, kao i da će Luka Mitrović putovati s ekipom u Istanbul na meč protiv Fenerbahčea.

Radonjić je rekao da je predstojeće utakmici u Jadranskoj i Evroligi imaju veliki značaj za njegov tim.

"Čeka nas Istanbul za tri dana, pa Podgorica... Važnost tih mečeva je velika, posebno u Jadranskoj ligi, gde nam slede tri vezana gostovanja", kazao je Radonjić.

Trener FMP-a Branko Maksimović rekao je da je njegova ekipa na večerašnjoj utakmici ostavila loš utisak.

"Čestitke Zvezdi na sjajnoj partiji i nastavku niza pobeda u Jadranskoj ligi. Znali smo da je teško osvojiti ovaj teren, poslednji put je to bilo 4. januara ove godine, ali to je bilo davno. Mi smo jedna ekipa koja ima misiju, a ta misija je opstanak u Jadranskoj ligi. Nije mi jasno što su moji igrači bili u strahu. Pokušali smo kroz razgovor da ih opustimo, da budu kao na treningu, ali nismo uspeli", rekao je Maksimović.

"Jako loš utisak ostavlja sve ovo. Moraš da budeš na ozbiljnom nivou sve vreme da bi imao bilo kakve šanse protiv Zvezde", dodao je trener FMP-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: