KONMEBOL potvrdio, trofej Šapekoenseu

Privremeni predsednik Južnoameričke fudbalske konfederacije (CONMEBOL) Ivan Tozo potvrdio je da će Šapekoense biti proglašen za osvajača Kopa Sudamerikana.

Izvor: AK

Nedelja, 04.12.2016.

15:30

KONMEBOL potvrdio, trofej Šapekoenseu
Foto: Getty images

Brazilski klub doživeo je tragediju u utorak kada je u avionskoj nesreći stradalo više od 20 fudbalera i zvaničnika.

Šapekoense se nalazio na putu za Medeljin gde je trebalo da igra prvi meč finala Kopa Sudamerikana protiv Atletiko Nasionala.

Upravo je kolumbijski klub pokrenuo inicijativu da se Šapekoenseu dodeli trofej osvajača. Odluka KONBEMOL-a usledila je nakon što se gradić (za brazilske uslove) od oko 200.000 stanovnika oprostio od svojih stradalih heroja.

"Dobili smo podršku svih federacija – FS Brazila, KONMEBOL, FIFA, a posebno od građana Šapeka. Ljzdu žele fudbal, vole fudbal u Šapeku pa krećemo u izgradnju novog tima. Moramo da nastavimo s ovim", rekli su iz kluba.

Brazilski klubovi su obećali da će pomoći Šapekoenseu pozajmicom svojih igrača, a FS Brazila je najavio da će klub imati garantovano mesto u Seriji A u naredne tri sezone bez obzira na rezultate.

Takođe, Šapekoense bi trebao da dobije i mesto u Kola Libertadores, južnoameričkom pandanu Ligi šampiona, a kao šampion Kupa Suadamerikana trebalo bi da dobije oko sedam miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: