El Klasiko bez pobednika, Ramos spasao Real!

Fudbaleri Barselone i Real Madrida odigrali su nerešeno 1:1 u 232. El Klasiku i velikom derbiju 14. kola La lige.

Izvor: B92

Subota, 03.12.2016.

16:00

El Klasiko bez pobednika, Ramos spasao Real!
Getty images

Verovatno i najveći derbi sveta nije doneo kvalitetan fudbal kao što se možda očekivalo, ali jeste mnogo uzbuđenja.

Barselona je povela golom Luisa Suaresa u 53. minutu, ali su potom Nejmar i Mesi promašili po zicer, a to je kaznio Realov spasilac Serhio Ramos koji je u 90. minutu glavom posle centaršuta Modrića doneo veliki bod Realu.

Madriđani posle ovog remija i dalje imaju šest bodova više od Barselone i sada su u odličnoj poziciji da osvoje tek drugu titulu u poslednjih devet godina, iako još nije ni polovina prvenstva.

Bio je ovo ukupno 232. takmičarski El Klasiko, a 49. put nije bilo pobednika. Real ima 93, a Barselona 90 pobeda.
Getty images
Tok meča:

Utakmica je počela kao što se i očekivalo - veoma borbeno sa startovima na ivici prekršaja, a već u trećem minutu Real je tražio penal posle starta Masćerana na Vaskesu.

Šest minuta kasnije i Barselona je tražila penal. Roberto je pokušao da šutira posle centaršuta Nejmara, Ramos je izbacio loptu u korner, a igrači domaćih smatrali su da je to učinio rukom.

Katalonci su kao što se i očekivalo imali kontrolu poseda lopte, dok su Madriđani čekali šansu iz kontre. Ipak, u prvih 20 minuta nijedna ekipa nije ozbiljno ugrozila gol rivala.
Getty images
U 21. minutu Suares je dobio od Nejmara loptu i dobroj poziciji, pokušao je iz okreta levom nogom, ali ga je Ramos izblokirao. Real je igrao sve bolje što je meč više odmicao, a u 37. i 38. minutu dva pokušaja je imao Kristijano Ronaldo. U oba navrata bio je u teškoj poziciji, pa Ter Stegen nije imao težak posao.

U samom finišu prvog dela Real je nastavio sa sve opasnijim napadima. U 44. minutu je posle prodora Benzeme gol spasao Pike, a onda je nakon kornera i Varan uputio udarac ka Ter Stegenu i to je bilo sve u prvih 45 minuta.

I drugo poluvreme počelo je mirno i tako je ostalo sve do 53. minuta. Nejmar je iznudio prekršaj na levoj strani, izveo je prekid odlično, a Luis Suares je negde oko petarca glavom poslao loptu pored Navasa za 1:0. Na usporenom snimku je delovalo da je Urugvajac bio u nedozovoljenoj poziciji, ali pomoćni sudija to nije primetio.

Real je probao odmah da uzvrati, ali tim Luisa Enrikea uspeo je da umrtvi igru čekajući nov priliku da zapreti.
Veliku priliku da možda i reši pitanje pobednika imao je Nejmar u 68. minutu. Fantastičnim potezom je izbacio Karvahala iz igre, imao je zicer situaciju, ali je šutirao preko gola. Minut kasnije i povratnik Inijesta je zapretio, ali je Barsa dobila samo korner.

Barsa je potpuno preuzela konce igre posle postignutog gola, ali nije uspevala da postigne i drugi gol koji bi rešio pitanje pobednika. U 81. minutu Mesi je dobio idealnu loptu od Inijeste, bio je praktično u situaciji jedan na jedan sa Navasom, ali je šutirao slabo pored gola.

Promašaji Barselone kažnjeni su u poslednjem minutu, a Real je spasao ko drugi nego Serhio Ramos. Pobegao je svom čuvaru prilikom prekida i glavom je savladao Ter Stegena za 1:1.

U poslednjim trenucima Barsa je mogla do pobede, ali pokušaj Roberta glavom sa 20-ak metara zaustavljen je na gol liniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

245 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: