EL: Barselona razbila PAO, Baskonija dobila Galatu

Ekipa Barselone savladala je Panatinaikos na domaćem parketu u okviru desetog kola Evrolige – 72:57.

Izvor:

Petak, 02.12.2016.

22:57

EL: Barselona razbila PAO, Baskonija dobila Galatu
Getty Images

'Blaugrana' je zabeležila petu pobedu i sada se nalazi na desetom mestu, dok je grčki predstavnik pretrpeo peti neuspeh i zauzima sedmu poziciju.

Domaći sastav je duel prelomio u trećoj deonici, koju je rešio u svoju korist sa 21:9, pa do kraja nije imao previše problema da sačuva vođstvo i upiše trijumf.

Tim Jorgasa Barcokasa predvodio je Ante Tomić sa 16 poena i šest skokova, a najbolje su ga pratili Aleksandar Vezenkov sa 12 poena i skokom manje, odnosno Tajriz Rajs sa deset poena i četiri asistencije.

Kod gostiju najviše su se istakli Nik Kalates i Džejms Feldin sa po 13 poena, dok je dvocifren bio još Kris Singlton sa 12.

U poslednjem susretu runde, Baskonija je takođe pred svojim navijačima bila bolja od Galatasaraja – 69:62.

Baskijci sada imaju šest pobeda i četiri poraza i peti su na tabeli, dok je turski tim pretrpeo sedmi neuspeh i nalazi se na pretposlednjem mestu.

Najzaslužniji za pobedu domaćina bili su Johanes Vojtman i Rodrig Bobua sa po 13 poena, Jaka Blažič ubacio je osam, a Andrea Barnjani devet.

S druge strane, kod Galate su najraspoloženiji bili Blejk Šilb i Tibor Plais sa po 16 poena, ali ih je pratio samo Sinan Guler sa osam poena. Naš Vladimir Micov ubacio je šest poena i zabeležio četiri skoka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: