Kavani o kartonu: Bilo je emotivno, razumem sudiju

Mnogi fudbaleri već danima odaju počast tragično poginulim fudbalerima Šapekoensea, ali je napadača PSŽ, Edinsona Kavanija to koštalo žutog kartona.

Izvor: SM

Četvrtak, 01.12.2016.

16:38

Kavani o kartonu: Bilo je emotivno, razumem sudiju
EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

On je u sredu uveče postigao gol protiv Anžea, skinuo je dres i pokazao majicu sa posvetom poginulim fudbalerima brazilskog tima, a sudija Frenk Šnajder mu je zbog toga pokazao žuti karton.

Iako se po pravilima ovaj potez kažnjava kartonom, sudija nije želeo da "progleda kroz prste" 29-godišnjem fudbaleru u ovoj specifičnoj situaciji, ali je Kavani imao razumevanja za ovakav potez.

“Bilo je veoma emotivno, ali razumem sudiju, nemamo pravo da skidamo dres. Ipak, najvažnija je poruka. Žuti karton nije problem“, rekao je Kavani.

Pari Sen Žermen lako je pobedio Anžer sa 2:0, a Urugvajac je na ovom meču postigao 100. gol. Do ovog jubileja došao je u 66. minutu, kada je bio siguran sa linije penala.

Avion sa ekspedicijom Šapekoensea, na putu ka Medeljinu i prvoj utakmici finala Kupa Sudamerikana protiv Atletiko Nasionala, srušio se ispred tog kolumbijskog grada, poginula je 71 osoba, a šest preživelo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: