Sjajan gest: Šapekoenseu opstanak i igrači

Brazilski fudbalski klubovi iz najvišeg ranga Korintijans, Sao Paulo, Palmeiras, Santos i drugi napravili su sjajan potez.

Izvor: B92

Utorak, 29.11.2016.

20:29

Sjajan gest: Šapekoenseu opstanak i igrači
Getty images

U znak solidarnosti sa ekipom Šapekoense, nakon pada aviona u Kolumbiji, odlučili su da tom klubu, koji je u tragediji gotovo ostao bez fudbalera, besplatno pozajme svoje igrače, prenose lokalni mediji.

Pokrenuta je i inicijativa da klub ima zagarantovan opstanak najmanje tri godine, bez obzira na rezultate.

Najavljeno je i da će Fudbalski savez Brazila sledeće sezone prijaviti Šapekoense za takmičenje u Kupu Libertadores i Superkup Južne Amerike.

U padu kolumbijskog aviona život je izgubilo 77 osoba, a medju njima i brazilski fudbaleri koji su putovali na prvu utakmicu finala Kupa Sudamerikana protiv Atletiko Nasionala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: