Mitrović: Ne želim da se opterećujem golovima

Aleksandar Mitrović "spušta loptu" nakon izuzetnih pet dana iza sebe i četiri gola u dve utakmice.

Izvor: AK

Nedelja, 30.10.2016.

08:27

Mitrović: Ne želim da se opterećujem golovima
Foto: Getty images

Srpski reprezentativac je maksimalno iskoristio šansu koju mu je dao menadžer Njukasla Rafael Benites te bio ključni faktor u dva trijumfa nad Prestonom, u Liga kupu i Čempionšipu.

Mitrović je prvo postigao dva gola u trijumfu od 6:0 u Kupu kod kuće, a onda pokazao klasu i na gostovanju sa još dva gola u još važnijoj pobedi od 2:1 u prvenstvu. "Veoma dobar dan za nas i velika tri boda. Dao sam dva gola i zaista sam se osećao neverovatno. Ali ne želim sebe da opterećujem golovima, najbitnije je da pobeđujemo timski. Znamo da će uvek neko da iskoči ako igramo timski i kao kolektiv. Danas sam to bio ja", rekao je Mitrović.

Ni mnogo kvalitetnijim ekipama nije lako da dva puta u svega nekoliko dana savladaju istog rivala, ali "svrake" pokazuju da će brzo da se vrate u englesku elitu.

"Znali smo da će biti teže nego pre nekoliko dana kada samo pobedili 6:0 u kupu i da će oni želeti da pokažu svojim navijačima da nisu zaslužili takav poraz sa šest golova. Mnogi timove će prosuti bodove u Prestonu zato je dobro da smo pokazali dobar mentalitet i karakter. Vidi se da smo naučili na nekim greškama iz prošle sezone. Ovakve utakmice smo ranije gubili, a sada pokazujemo drugačiji mentalitet", dodao je bivši napadač Partizana.

Njukasl je lider Čempionšipa sa tri boda više od Brajtona, a u sledećem kolu dočekuje Kardif koji se bori za opstanak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: