EL: Jaka Blažić šokirao Real u Madridu

Ekipa Baskonije napravila je najveće iznenađenje prvog dana trećeg kola Evrolige savladavši Real u Madridu – 91:87.

Izvor:

Utorak, 25.10.2016.

23:07

EL: Jaka Blažić šokirao Real u Madridu
EPA/VICTOR LERENA

'Kraljevski' klub doživeo je prvi poraz u novoj sezoni elitnog takmičenja, dok su gosti upisali drugi trijumf.

Baskonija je otvorila duel sjajnom prvom četvrtinom, ubacivši 32 poena za +13 posle deset minuta igre, da bi dvocifrenu prednost sačuvala do odlaska na odmor.

Domaćin je uspeo da odgovori tek u trećoj deonici, kada je serijom od 9:0 prišao na svega tri poena zaostatka. Nastavio je Real u istom ritmu i na sedam minuta do kraja, trojkom i dvojkom Džejsija Kerola prešao u vođstvo (76:71), međutim – gosti se nisu predavali.

Iako su Madriđani imali i osam poena viška, spoljna linija Baskonije se probudila, a Jaka Blažič svojom trećom trojkom, na minut do kraja, doneo novi preokret (86:84). Felipe Rejes je uspešno realizovao 2+1 za nastavak 'klackalice', ali je onda Blažić novim pogotkom za tri poena, ovoga puta deset sekundi pre kraja, stavio tačku na meč.

Bivši bek Crvene zvezde odigrao je fenomenalan meč u Madridu, ubacivši 21 poen (3/5 za dva, 4/9 za tri), uz četiri skoka i po dve ukradene lopte i asistencije. Odličnu podršku imao je u vidu Johana Vojtmana koji je zabeležio 18 poena, odnosno Tornika Šengelije koji je dodao četiri manje.

U timu domaćina najefikaniji bio je Gustavo Ajon sa 16 poena, Luka Dončić ubacio je 15, Serhio Ljulj 13, a Felipe Rejes i Džejsi Kerol po 11 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: