Kik-bokseri Novog Pazara spremni za EP

Reprezentativci Srbije u kik-boksu, članovi Kluba borilačkih sportova Novi Pazar Saida Bukvić i Sedad Bukvić rekli su da nestrpljivo očekuju žreb za EP.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 24.10.2016.

23:50

Kik-bokseri Novog Pazara spremni za EP

"Činjenica da sam svetska prvakinja ne donosi mi olakšice. Odlično sam pripremljena, čak i bolje nego uoči prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva u Beogradu. Maksimalno ću se potruditi da u jakoj konkurenciji dodjem do željenog zlata", rekla je Bukvić.

Ona će nastupiti u lou-kiku do 52 kilograma, u kojoj će joj rivalke biti Turkinja Emine Arslan, Ana Filipović iz Hrvatske, Verena Hofman iz Švajcarske i Ruskinja Kristina Izmailova.

"Najbolje poznajem Hrvaticu, pobedila sam je pre dve godine na putu do svetskog juniorskog zlata u Riminiju", podsetila je Saida Bukvić.

Sedad Bukvić je naveo da od sedmorice konkurenata u lou-kiku do 60 kilograma najviše poštuje Zoraba Azimova iz Azerbejdžana i Rusa Artema Žigajlova.

"Na Tari je reprezentacija radila sjajno, dva puta dnevno. Skinuo sam devet kilograma i verujem da ću se boriti za najsjajnije odličje. Nadam se da u mojoj polovini žreba neće biti i Azerbejdžanac i Rus. Ovo je i izborno takmičenje za Svetske igre sledeće godine (u poljskom gradu Vroclavu), pa će konkurencija biti najjača", naveo je Bukvić.

On je dodao da bi osvajanjem zlatne medalje postao kandidat za stipendiju Ministarstva omladine i sporta, što bi mu olakšalo dalje bavljenje sportom.

Trener Novopazaraca Husein Dupljak ocenio je da su njegovi takmičari obavili kvalitetne pripreme na Tari i da će se to videti u Sloveniji.

"Trenirali su dobro pod budnim okom selektora Nebojše Miloševića i njegovih saradnika, pa očekujem dobre rezultate. Spremniji su nego ikada i daće sve od sebe. Sledeće godine kik-boks će biti zastupljen na Sportskim igrama, verujem da ćemo uskoro postati deo olimpijske porodice i tako dobiti mnogo bolji tretman", rekao je Dupljak.

Žreb za Evropsko prvenstvo u kik-boksu održaće se večeras u Mariboru, a borbe su na programu od 25. do 29. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: