Tinejdžeri porazili 'Staru damu' na San Siru

Ekipa Milana savladala je Juventus minimalnim rezultatom u velikom derbiju devetog kola Serije A – 1:0 (0:0).

Izvor:

Subota, 22.10.2016.

22:41

Tinejdžeri porazili 'Staru damu' na San Siru
Getty Images

'Rosoneri' su slavili na San Siru spektakularanim pogotkom tinejdžera Manuela Lokatelija u 65. minutu, zabeleživši prvu pobedu protiv 'Stare dame' od 25. novembra 2012. godine, posle devet uzastopnih poraza.

Nova velika nada italijanskog fudbala, osamnaestogodišnji vezista uputio je fantastičan udarac posle dvadeset minuta igre u nastavku, poslavši loptu sa desnog roglja kaznenog u suprotne raklje gola Đanluiđija Bufona, a ona se od prečke odbila u mrežu.

Ekipa Vinčenca Montele se ovim trijumfom popela na drugo mesto na tabeli i sada ima samo dva boda manje od tima Masimilijana Alegrija.

Okršaj na čuvenom milanskom stadionu nije nam doneo previše kvalitetan fudbal, ali jeste borbu na kakvu smo u prošlosti navikli kada je u pitanju duel Milanista i Juventina. Juve je bio nešto konrektniji na startu, dok je Milan čekao šansu iz kontre, da bismo prvo uzbuđenje, ali i jedinu kontrovertnu situaciju, videli u 36. minutu.
Getty Images
Miralem Pjanić izveo je prekid sa tridesetak metara i poslao oštru loptu u kazneni, a ona na putu do gola nije dodirnula nikoga i završila je iza leđa Đanluiđija Donarume. Međutim, iako je Nikola Ricoli najpre priznao pogodak, posle asistencije i saveta pomoćnika iza gola odlučio je da ga poništi.

Mehdi Benatija bio je u ofsajdu u trenutku kada je bosanskohercegovački reprezentativac izveo slobodan udarac, ali ne i Leonadro Bonuči, koji je pokušao da zahvati loptu na ivici peterca. Ipak, sudijska ekipa odlučila je da je i Marokanac uticao na reakciju Donarume, pa je gol poništen.

Do odlaska na odmor nije bilo više prilika ni na jednoj strani, a najlepši trenutak meča dogodio se u 65. minutu. Suso je odložio loptu do mlađanog Lokatelija, pre nego što je najnoviji produk škole Milanelo neverovatnim šutem savladao Điđija Bufona.

Milan se od tog trenutka povukao i zatvorio, dok je Juventus jalovo pokušavao, uglavnom posle centaršuteva, da izbegne poraz. I, zamalo im to i nije pošlo za nogom u šestom minutu sudijske nadoknade – Sami Kedira divno gađao sa dvadesetak metara, ali je sedamnaestogodišnji Donaruma, u stilu kolege sa druge strane terena, vrhovima prstiju sprečio loptu da 'skine paučinu'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: