SL: Autogolovi za remi Spartaka i Zvezde

Fudbaleri Crvene Zvezde odigrali su nerešen meč u Subotici sa ekipom Spartaka, u okviru 13. kola Superlige Srbije – 1:1 (1:0).

Izvor: SM

Subota, 22.10.2016.

14:45

SL: Autogolovi za remi Spartaka i Zvezde
StarSport

Prvo je u 37. minutu autogolom Radovanovića Zvezda povela, da bi u nastavku meča Marko Petković u 66. doveo do izjednačenja na Gradskom stadionu.

Crveno-beli su prvi na tabeli sa 32 boda, samo tri više od Vojvodine, dok su Subotičani na sedmom mestu sa 18.

Beograđani u narednom kolu dočekuje fudbalere Rada, a Spartak gostuje u Gornjem Milanovcu ekipi Metalca.

U uzbudljivoj utakmici završena su sa dva gola, iako je moglo da bude i više. Na ne tako sjajnom terenu ekipe su prikazale odličan fudbal i opravdalale epitet najjefikasnijih ekipa, ipak falili su golovi, a za to se pobrinuo štoper Radovanović koji je u 37. minutu postigao autogol i Zvezda je povela.

U drugom delu meča usledio je sličan tempo, ređale su se šanse na obe strane, ali je desni bek crveno-belih Marko Petković autoglom izjednačio u 66, što se ispostavilo kao kobno za goste. Sudija Bojan Nikolić produžio je meč na još šest minuta, ali su ekipe podelile bodove i pored velikog pritiska Zvezde.
StarSport
Već u trećem minutu ekipa Spartaka je pripretila i imala dobru priliku pred golom Filipa Manojlović, pokušao je Ivanović, golman crveno-belih je odbio loptu ali je napad završen bez golova. Samo dva minuta kasnije domaći tim je ponovo pripretio i uvodnih pet minuta igre Spartak pokazuje odličnu igru.

Prvu pravu priliku gosti iz Beograda imali su u 9. minutu kada je iz slobodnjaka šutirao David Babunski, ali je pogodio živi zid Spartaka. Čini se da se da se Zvezda oslobodila pritisak i nastavila da preti pred golom domaćeg tima. U sledećem napadu, opasna kontra ekipe Andrej Černišova ipak nije imala ozbiljniju završnicu pa je i posle 15. minuta igre na semaforu stajao isti rezultat.

Marko Poletanović je u 19. minutu imao odličnu priliku za postizanje gola, on je šutirao sa 13 metara, da bi golman Mirković odlično reagovao. U nastavku meča gosti iz Beograda su pretili iz prekida, iz kornera je centrirao Babunski, Rendulić je naleteo na loptu, ali je šutirao pored preko gola.

Beograđani su u 27. minutu propustili najbolji priliku da dođu do gola, ali je Marko Poletanović promašio čist zicer i sa deset metar promašio gol. Međutim, u narednom napadu Spartak je mogao do gola, kapiten Vladimir Torbica je odlično "okrenuo" kolegu sa trakom, Aleksandra Lukovića i šutirao sa 17 metara, ali pored gola. Opet su crveno-beli imali šansu i ponovo je Marko Poletanović da bude strelac vodećeg gola, ali nema promene rezultata.

Zvezda je povela u 37. minuta autogolom štopera Aleksandra Radovanovića. Dušan Anđelković je oštro centrirao sa leve strane ka Predragu Sikimića, ali se ispred napadača crveno-belih našao Radovanović, koji ipak nije uspeo da spreči pogodak.

U narednom napadu Spartak je mogao do izjednačenja, Milić je centrirao, ali Đorđe Ivanović šutirao preko gola. Niša značajnajije nije veđeno u nastavku meč, pa je sudija označio kraj prvog poluvremena. U drugom poluvremenu Predrag Sikimić se našao u odličnoj prilici, posle centaršuta Plavšića, šutirao je pored gola. Bivši fudbaler Zvezde Ognjen Mudrinski promašio je čist zicer u 57. minutu, ali Filip Manojlović bio dobro postavljen.

Spartak dolazi do izjednačenje autogol Marka Petkovića u 66. minutu. Velika gužva nastala je u kaznenom prostoru gostujućeg tima posle kornera, a bek crveno-belih je nespretno reagovao na gol-liniji.

Miodrag Božović je odmah reagovao i umesto Srđana Plavšića od 67. minuta u igri je Slavoljub Srnić, a u Spartaku je Mile Savković zamenio Ognjena Mudrinskog. Makedonca Babunskog zamenio je Ugo Vijeira u 69. minutu. Džon Ruis je u 72. minutu imao odličnu šansu ali je očajno šutirao iz voleja. Usledili su dobri napadi Spartaka, Ivanović je iz teške pozicije oštro šutirao, ali je Manojlović ponovo bio uspešniji. Poslednja izmena u Zvezdi, umeato Ruiza od 79. minuta u igri je Mihailo Ristić.

Sve je teže igrati u nastavku meča na terenu u Subotici, koji sve više postaje ozbiljan protivnik za igrače obe ekipe.

Pojačava Andrej Černišov odbranu svog tima. Od 84. minuta umesto napadača Ivanovića igraće defanzivac Anđić, a od 89. minuta u igri je Ađuru, umesto Torbice.

Sudija Bojan Nikolić produžio je igru na još šest minuta što je naišlo na negodovanje navijača, ali pored velikog pritiska Zvezde meč je zvaršen nerešenim rezultatom - 1:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

183 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: