Džikić: Ne znamo da "prelomimo"

Trener Partizana Aleksandar Džikić nije u potpunosti zadovoljan pobedom svog tima na startu FIBA Lige šampiona.

Izvor: AK

Sreda, 19.10.2016.

22:51

Džikić: Ne znamo da

Crno-beli su savladali Ludvigsburg 65:64, košem Stefana Birčevića uz zvuk sirene u Nemačkoj.

Partizan je odigrao sa mnogo oscilacija u Nemačkoj, gubio je i vodio sa 11 poena razlike, "prodao" više od 20 lopti, ali je uspeo da zabeleži šestu uzastopnu pobedu u oktobru.

"Stvar koja mi se nije dopala kod mog tima je da nismo prepoznali najvažnije trenutke utakmice i prilike da je 'prelomimo'. To nam se ne dešava prvi put ove sezone i to je nešto na čemu moramo da radimo", rekao je Džikić.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je junak Birčević sa 15 poena uz 5 skokova, 11 je dodao Vil Hečer, ali je izgubio pet lopti, dok je dvocifren bio još samo Branislav Ratkovica sa 10 poena uz 5 asistencija.

"Uspeli su da nas nateraju da igramo na način na koji oni igraju. To je nešto za šta smo se spremali, za njihov presing po čitavom terenu, sa iznenadnim 'zamkama'. Oni nemaju visinu, ali su jako snažni i protiv takve ekipe je jako teško materijalizovati visinsku prednost", dodao je trener Partizana.

U ostalim mečevima Grupe E u utorak su slavili AEK, Bešiktaš i Dinamo Sasari, a crno-beli u sledećem kolu gostuju u Istanbulu 26. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: